Magyar rangadó lesz a pekingi selejtezőben

Magyar rangadó lesz a pekingi selejtezőben

2012-09-27 – Nem kedvezett a szerencse a magyar teniszezőknek a China Open selejtezőjében: a világranglista 61. helyén álló Babos Tímea ellenfele ugyanis Arn Gréta (101.) lesz az első fordulóban.

Az edzések jól sikerültek azt hiszem..Tokiót követően talán kicsit szétestem,de sokat és keményen dolgozom, hogy újra jó formában legyek! Persze vannak továbbra is hibák,de próbálok mindent következetesen csinálni! A sorsolás érdekesen alakult. Gréta jó játékos, nem lesz könnyű meccs egyikünknek sem, az biztos. De azért próbálom a legjobbamat kihozni, szeretnék nyerni. Ezért kérlek, drukkoljatok!” – nyilatkozta Timi.

 

Az 1979. április 13-án született Arn Gréta 2007-ben Estorilban, 2011-ben pedig Aucklandben nyert egyesben WTA-versenyt.  Új-Zélandon a negyeddöntőben Marija Sarapovát (!!!), majd Julia Görgest és Yanina Wickmayert is legyőzte!

 

Tavaly május 16-án 40. volt a világranglistán, ez pályafutása legjobb eredménye. A 2008-as szezonig német színekben versenyzett.

 

A rutinos játékos idén az Australian Openen, 2010-ben pedig Wimbledonban jutott a főtábla 3. fordulójába. Nemrég a US Openen a második körbe került, miután a nyitó kanyarban továbbjutott Szávay Ágnes ellen.

 

A 2012-es melbourne-i Grand Slam-tornán legyőzte Dominika Cibulkovát, majd Stuttgartban a selejtezőből került a főtábla 3. körébe. A német városban Agnieszka Radwanska állította meg.