Magabiztos kezdés Pekingben

Magabiztos kezdés Pekingben

2016-10-02 – Timi nagyszerűen adogatott és fogadott, összesen három játékot veszített.

 

CHINA OPEN (6 289 521 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Danka Kovinics (montenegrói) 6:1, 6:2

 

„Örülök, hogy ismét sikerült összeszedettebben játszani! Így év végén már fárad az ember. De mindent bele kell adni, csak akkor lehet nyerni. A következő meccs nehéz lesz, hiszen egy nagyon jó formában lévő játékos ellen lépek pályára. De igyekszem én is a legjobbamat adni” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 1 óra 2 percig tartott.

 

A reméltnél is simábban alakult Timi első pekingi mérkőzése, szerencsére! A 23 éves magyar játékos nagyszerűen adogatott és fogadott, esélyt sem adott a világranglista 63. helyén álló ellenfélnek.

 

A 23 perces első szettben Timi 30-ra, majd 15-re brékelt, közben pedig remekül szervált. Így elhúzott 5:0-ra, majd 5:1 után 0-ra nyerte adogatását. Kiváló statisztika, hogy négy adogatójátékban összesen két labdamenetet veszített.

 

A második felvonás már szorosabban alakult. Szerencsére Timi ekkor sem igazán adott esélyt Kovinicsnek, a legfontosabb pontokat sokkal jobban játszotta meg!

 

A nyitó gémben a magyar játékos 0-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd jött a meccs legszorosabb és leghosszabb játéka. Kovinics összesen három bréklabdához jutott, de egyiket sem tudta értékesíteni. Timi végül hozta adogatását, majd azzal a lendülettel újra brékelte a montenegrói játékost.

 

A folytatás már nélkülözte az izgalmakat. Timi 3:0 után 0-ra, majd 4:1-et követően 30-ra nyerte adogatását. Az utolsó gémben pedig egy labdamenetet veszített a magyar játékos.

 

Timi következő ellenfele a 11. helyen kiemelt Johanna Konta lesz.

 

A 25 éves brit játékos 13. a világranglistán, ez eddigi legjobb helyezése. Eddig 1 WTA- és 11 ITF-versenyt nyert egyesben. Konta idén elődöntős volt az Australian Openen, míg a riói Olimpián a legjobb nyolcig jutott. Stanfordban tornagyőztes volt, a döntőben Venus Williams ellen nyert három játszmában.

 

Timi eddig kétszer játszott Kontával a felnőttek között: 2012-ben a US Openen 6:2, 7:5-re nyert a brit színekben szereplő Konta. Két évvel ezelőtt a Fed Kupában Timi győzött 4:6, 7:6, 6:4-re.