Sima győzelem a párosverseny első körében

Sima győzelem a párosverseny első körében

2013-03-21 – A Bogotában tornagyőztes kettős mindössze négy játékot veszített Liga Dekmeijere és Olga Govorcova ellen.

A találkozó 58 percig tartott. Timiék következő ellenfele a világelső Sara Errani és Roberta Vinci vagy Date-Krumm Kimiko és Casey Dellacqua lesz.

 

SONY OPEN TENNIS (MIAMI, 5 185 625 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi)-Liga Dekmeijere, Olga Govorcova (lett, fehérorosz) 6:2, 6:2

 

“Nagyon örülök a győzelemnek!!Alig várom, hogy esetlegesen az Errani-Vinci ellen párost játszhassunk…:) Sokat edzek, főleg kondizok.Nagyon szép a verseny, élvezem, hogy itt lehetek!” – nyilatkozta Timi a sikeres bemutatkozást követően.

 

A papírforma szoros mérkőzést „ígért”, a rutin azért Dekmeijere és Govorcova mellett szólt. Utóbbi teniszező már nyolc WTA-versenyen volt bajnok, viszont nem lehetett igazán friss, mivel nem sokkal a páros előtt játszott három szettes meccset egyesben Sloane Stephens ellen.

 

Timiék kiválón kezdtek, semmire vették el Govorcova adogatását, igaz utána azonnal visszabrékelt a rivális (2:1). Szerencsére ez nem zavarta meg a bogotai párosverseny idei győztes kettősét, 30-ra nyerték el Dekmeijre szervajátékát.

 

A magyar-luxemburgi duó ezután is irányított, 5:2-re elhúzott. Újra Dekmeijere következett, a lett teniszező pedig ezúttal sem tudta hozni szerváját, 30 perc után befejeződött a nyitó felvonás.

 

A folytatásban Timiék újra elhúztak 2:0-ra, de ekkor feltámadt a rivális és egyenlített. A következő gémben a magyar játlkos 40-40 után nyerte adogatását, ez döntőnek bizonyult. Timi és Mandy Minella ugyanis ismét fölénybe került, újabb két brékkel pedig meg is nyerte az összecsapást.