Magabiztos győzelem a párizsi negyeddöntőben

Magabiztos győzelem a párizsi negyeddöntőben

2014-01-30 – Timi és Kristina Mladenovic mindössze öt játékot veszített Husarova és Rosolska ellen a párostorna negyeddöntőjében a 710 000 dolláros párizsi versenyen.

A találkozó 51 percig tartott. A magyar-francia kettős a legjobb négy között a világelső Sara Errani-Roberta Vinci duóval mérkőzik.

 

OPEN GDF SUEZ (710 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.)-Janette Husarova, Alicja Rosolska (szlovák, lengyel) 6:3, 6:2

 

„Boldog vagyok, hogy 2 párosspecialistát tudtunk ilyen könnyed, mosolygós, laza játékkal megverni. Nagyon jól szerváltam, sokat gyakoroltuk az elmúlt napokban. Várom a szombati meccset, újra Errani és Vinci ellen. Remélem, hasonló eredménnyel zárul a találkozó, mint Sydneyben! A holnapi napot edzéssel és lazítással töltjük Kikivel, sokat leszünk együtt. Ez is jó dolog, szerintem, a páros elődöntőnk előtt. Drukkoljatok, hogy meglegyen az újabb, világelsők elleni győzelem!” nyilatkozta boldogan Timi.

 

Kristina Mladenovic délután egyesben 6:4, 6:2-es vereséget szenvedett egyesben Andrea Petkovictól, de szerencsére ez nem befolyásolta negatívan az esti párost. Timi és francia társa ugyanis magabiztosan győzte le a rutinos ellenfelet.

 

A 25 perces első szettben a negyedik kiemelt páros 2:1 után brékelt, előnyét pedig biztosan meg is őrizte. Timi 5:3 után 15-re szerválta ki a szettet.

 

A második játszma elején a magyar-francia kettős azonnal elnyerte ellenfele adogatását, majd több, összesen hat bréklabdát hárított. Aztán 4:2-nél jött az újabb brék, ez pedig már végképp döntőnek bizonyult.

 

Az utolsó gémben pedig Timi és Mladenovic labdamenetet sem veszített.

 

A magyar-francia duó az elődöntőben Sara Errani és Roberta Vinci ellen lép pályára. A sydneyi döntőben Timi és Lucie Safarova három szettben, 7:5, 3:6, 10-7-re nyert az olasz kettős ellen.

 

A 26 éves Errani 2012. szeptember 10-én került a világranglista élére párosban. Pályafutása során 20 jelentős (WTA vagy Grand Slam) versenyt nyert ebben a műfajban, további 10 alkalommal volt döntős. Vinci oldalán hat Grand Slam-tornán is fináléba került: 2012-ben a Roland Garroson és a US Openen, tavaly és idén pedig az Australian Openen diadalmaskodott.

 

Az Errani-Vinci duó tavaly hat nagy versenyen került a döntőbe, háromszor (Australian Open, Párizs, Doha) diadalmaskodott. Egy héttel ezelőtt a melbourne-i Australian Open fináléjában 6:4, 3:6, 7:5-re diadalmaskodott a Jekatyerina Makarova-Jelena Vesznyina kettős ellen.

 

Vinci szintén 20 nagy diadalnál jár párosban.