Magabiztos győzelem a negyeddöntőben

Magabiztos győzelem a negyeddöntőben

2016-04-28 – Timi kétszer került brékhátrányba a meccs elején, de utána már nem veszítette el az adogatását Pauline Parmentier ellen.

 

GP DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea (5.)-Pauline Parmentier (francia) 6:3, 6:3

 

„Ma talán kevésbé ment jól a játék. De most is küzdöttem, ahogy bírtam. És ez segített, hogy a második szettben már jobban teniszezzek. Várom a holnapi meccset :)” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 69 percig tartott.

 

Nehezen indult a negyeddöntő, de Timi gyorsan összeszedte a játékát. Kétszer került brékhátrányba a 32 perces első szett elején, de mindkétszer azonnal egyenlített.

 

Ezután következett két nagyon fontos játék. 2:2 után Timi nagy csatában, 40-re nyerte adogatását, majd 15-re brékelte ellenfelét. A magyar játékost ez megnyugtatta, 15-re nyerte szerváját, így 5:2-re vezetett. Parmentier ugyan ezután először nyerte szerváját, de utána Timi 30-ra hozta a sajátját. Így befejeződött a nyitó játszma is.

 

A második szett elején,  a második gémben Timi két bréklabdát hárított. Ez fontos volt, hiszen Parmentier nagyon küzdött. Szerencsére Timi kevés esélyt adott ellenfelének, majd 2:2 után 15-re brékelt. Ez gyakorlatilag el is döntötte a negyeddöntőt.

 

A magyar játékos nagy csatában hozta következő adogatójátékát, majd 4:3 után csak egy labdamenetet veszített. Az utolsó játékban Timi bátran fogadott, 0-ra brékelt. A meccset Parmentier kettőshibája zárta le.

 

A magyar játékos következő ellenfele Bacsinszky Tímea lesz. A svájci színekben szereplő játékos 15. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 10. (2015. október 12.) volt. Eddig 3 WTA- és 12 ITF versenyt nyert egyesben. Tavaly elődöntős volt a salakos Grand Slam-tornán, a Roland Garroson. Idei legjobb eredményeként a legjobb négyig jutott a Miami Openen.