Magabiztos siker a korábbi topjátékos ellen

Magabiztos siker a korábbi topjátékos ellen

2013-04-21 – A 6. helyen kiemelt Babos Tímea a főtáblára jutásért játszhat a 235 000 dolláros WTA-versenyen, miután a selejtező második fordulójában magabiztosan legyőzte Aravane Rezait.

A találkozó 1 óra 13 percig tartott. Timi következő ellenfele a román Alexandra Cadantu lesz.

 

GRAND PRIX DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (235 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (6.)-Aravane Rezai (francia) 6:2, 6:4

 

Timi a kvali első körében nagy csatában múlta felül Olga Szavcsukot, a döntő szett elején még brékhátrányban is volt. A két és fél évvel ezelőtt még a világranglista 15. helyén jegyzett Aravane Rezai is három játszmán át volt a pályán, szerencsére a második körben ennél jóval kevesebb ideig…

 

A 19 éves magyar játékos ugyanis szinte végig jobb volt ellenfelénél, az első szettben 2:2 után „lépett meg”. Timi magabiztosan adogatott, 3.2-nél brékelt először, majd 5:2-nél másodszor.  Az első felvonásban kétszer hárított bréklabdát, viszont 6 (!) ászt ütött.

 

A második játszmában is a magyar tini irányított, 2:1-nél 0-30-ról brékelte ellenfelét. Sőt 4:1-nél ismét volt esélye erre, de ekkor Rezai megtáltosodott. A rutinos francia 5.2-nél meccslabdát hárított, majd a következő gémben elvette ellenfele adogatását (5:4). Timit azonban ez sem zavarta meg, a következő játékban ismét mérkőzéslabdához jutott és ezt már ki is használta.

 

A magyar teniszező a főtáblára jutásért a selejtezőben 1. helyen kiemelt Alexandra Cadantuval mérkőzik. A két játékos eddig kétszer találkozott. 2011-ben a 25 000 dolláros kristinehamni (Svédország) verseny elődöntőjében a román nyert salakon 2:6, 6:3, 6:2-re. Tavaly a monterreyi fináléban viszont már Timi diadalmaskodott kemény pályán 6:4, 6:4-re. Cadantu jelenleg 95. a világranglistán, tavaly július 30-án még a 65. volt. A múlt héten a selejtezőből indulva elődöntős volt Katowicében, a főtáblán Sabine Lisickit, Irina-Camelia Begut és Shahar Peert is legyőzte, a négy között már nem bírt Petra Kvitovával.

 

Vasárnap délután elkészítették a párostorna sorsolását is, Timit és Mandy Minellát a 3. helyen emelték ki, első ellenfelük a lengyel Marta Domachowska és a francia Stéphanie Foretz-Gacon lesz.