Madrid: remek győzelem a negyeddöntőben

Madrid: remek győzelem a negyeddöntőben

2017-05-11 – A magyar-cseh kettős brékhátrányból fordította meg az első szettet.

 

MUTUA MADRID OPEN (5 439 350 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 5.)-Kiki Bertens, Johanna Larsson (holland, svéd) 6:2, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 6 percig tartott Madridban.

 

„Nagyon örülök a mai győzelemnek! Nagyon-nagyon nagy meccs volt, minden pont sokat számított. Kevés hibával játszottunk, agresszívak tudtunk lenni Andreával. Az ellenfél az alapvonalról játszott az én szervámnál, ez nehezítette a feladatunkat. De nagyon jó volt a taktikánk, jó csapatot alkottunk. Nehéz mérkőzés volt, boldog vagyok, hogy így sikerült. Eddig nagyszerűen alakul az együttműködésem Andreával! Jól érezzük Magunkat a pályán, kól küzdünk, jól kiegészítjük egymást. Ez is boldoggá tesz. Nagyon sok szurkolóm volt kint a meccsen, jó érzés volt így játszani, ennyi biztató szót hallani. Várom a holnapi meccset is!” – nyilatkozta Timi.

 

Nehéz mérkőzést várt a magyar-cseh kettősre a spanyol fővárosban, hiszen Bertens és Larsson szerdán 6:4, 7:6-ra nyert a háromszoros Grand Slam-győztes, idén az Australian Openen is veretlen Bethanie Mattek-Sands (amerikai, WTA-1.) és Lucie Safarova (cseh, WTA-2.) ellen.

 

Timi és Hlaváčková nem kezdte jól a madridi negyeddöntőt: 1:1 után 30-ra elveszítette az adogatását. De utána jött a nagy és döntő változás! A 29 perces első szett következő öt játéka a magyar-cseh kettős remeklését hozta!

 

Timi és Andrea Hlaváčková sorozatban öt gémet nyert, háromszor (!!!) brékelte ellenfelét. A magyar-cseh kettős először egyenlített 2:2-re, 15-re nyerte el Larsson szerváját, majd 30-40-ről hozta adogatását. A hatodik gémben ismét 15-re brékelt a magyar-cseh páros, majd 5:2 után 40-re nyerte el a svéd játékos adogatását.

 

A második szett már sokkal szorosabban alakult. Ekkor már mindkét kettős jól adogatott. Sokáig csak egy bréklabdát láthatott a közönség: 1:1 után Timi és társa hozta 40-re a szerváját. A nyolcadik gémben Bertens és Larsson 15-40-ről mentette meg a szerváját, de ezzel csak késleltetni tudta az ellenfél sikerét.

 

Timi és Hlaváčková 4:4 után 30-ra nyerte adogatását, majd az utolsó gémben fogadóként húzott el 40-0-ra. Az ellenfél két meccslabdát még hárított, de Timi fogadása után befejeződött a negyeddöntő!

 

A magyar-cseh kettős következő ellenfele Irina-Camelia Begu és Simona Halep lesz.

 

Az 1990. augusztus 26.-án született Begu 115. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 30. (2015. október 26.) volt. Eddig 4 WTA- és 19 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.

 

Az 1991. szeptember 27.-én született Halep 114. helyen áll párosban a világranglistán, ez karrierje legjobbja. Eddig 4 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.