Lyon: nagy csata és vereség az első fordulóban

Lyon: nagy csata és vereség az első fordulóban

2020-03-02 – A selejtezőből érkezett román játékos megnyerte valamennyi adogatógémjét és egyszer brékelt a döntő szettben.

L’OPEN 6ÈME SENS MÉTROPOLE DE LYON (251 750 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Irina Maria Bara (román)-Babos Tímea 6:3, 6:7 (2-7), 6:4

 

 

A mérkőzés 2 óra 44 percig tartott.

 

A 44 perces első játszma legelején a selejtezőből 2 győzelemmel érkezett Bara két fogadóelőnyről nyerte adogatását, majd 2:2 után 40-re brékelt, a második esélyt használta ki. Ezután a román játékos biztosan őrizte előnyét, majd a kilencedik gémben 30-ra nyerte el ellenfele adogatását.

 

Az 53 perces második felvonásban 4:3-ig mindkét játékos hozta adogatását, ekkor Bara 30-ra brékelt, a harmadik eséllyel élt. Timi azonnal válaszolt, 15-re vette el ellenfele szerváját, hamarosan pedig következett a tie-break.

 

A rövidítésben Bara fogadóponttal vezetett 2-1-re, majd a magyar játékos sorozatban hat labdamenetet nyert. Így következett a döntő szett.

 

A harmadik játszma harmadik játéka hatalmas csatát hozott, sajnos román sikerrel. Timi ötször jutott gémlabdához, de egyik eséllyel sem élt. Bara háromszor ért el brékesélyhez, végül az utolsó lehetőséget használta ki…

 

Hamarosan már 3-2-re vezetett a román játékos, amikor Timi orvosi ápolást kért. Néhány perccel később folytatódott a mérkőzés, de Bara már nem adott esélyt a fordításra. A magyar játékos is hozta saját gémjeit, de 4:5 után csak két labdamenetet nyert fogadóként.