London 2012: vasárnap két mérkőzés vár Timire

London 2012: vasárnap két mérkőzés vár Timire

2012-07-28 – A péntek késő esti, színpompás és káprázatos megnyitót követően szombaton „csak” edzett Babos Tímea, aki vasárnap mutatkozik be a londoni Olimpián.

A 19 éves magyar játékos egyesben a világranglistán 58. Galina Voszkobojevával találkozik a 15-ös pálya első találkozóján,  magyar idő szerint 12:30 órától. Sok pihenésre nem lesz ideje, mert ugyanazon a pályán játssza a 3. összecsapást: Szávay Ágnes oldalán a cseh Andrea Hlavackova és Lucie Hradecka ellen veszi fel a versenyt.

 

Pénteken este a vadonatúj Olimpiai Stadionban az ötkarikás játékokon háromszoros aranyérmes Biros Péter volt a magyar delegáció zászlóvivője, mögötte pedig az első sorban vonulhatott Timi. Az ifjú teniszező két éve már játszott a szingapúri ifjúsági olimpián, akkor párosban bronzérmes lett, egyesben pedig a negyedik helyen zárt.

 

Timi nagyon élvezi, hogy itt lehet Londonban, örül annak, hogy játszhat az Olimpián. Az edzések mellett megy a nagy haverkodás a többi magyar sportolóval. Érdekes, hogy a szervezés akadozik, azért a Grand Slam-versenyekhez képest meglehetősen sok a hiba. De a torna pályai nagyon jó állapotban vannak, noha a füvet nem egy évig nevelgették és ápolták. Az edzőpályák terén azért nem ilyen jó a helyzet. És azt sem tudni, hogy a versenypályák meddig bírják a gyűrődést” – kezdte londoni beszámolóját Timi edző-édesapja, Babos Csaba.

 

Az olimpiai torna különlegessége, hogy nem sokkal a füves pályás Grand Slam-verseny után rendezik, a sportág igazi fellegvárának számító Wimbledonban. A hangulat azonban most sokkal oldottabb.

 

„Mindenki felszabadult, nyitottabb a többiek felé, még azok is, akik korábban nagyon zárkózottak voltak egy-egy Grand Slam-tornán. Ez nagyon jó! Látszik, hogy mindenki tiszteli a másikat, azt, hogy eljutott idáig” – jegyezte meg Csaba.

 

Timi nemrég Wimbledonban egyesben a második körig jutott, most pedig a bemutatkozásra vár.

 

Sajnos ma nem láttuk Voszkobojeva páros mérkőzését, mert éppen akkor tudtunk edzésre menni. Nagyon kevés lehetőségünk van a gyakorlásra, napi fél-háromnegyed órát tölthetünk a pályán. Ennél mi azért többet szoktunk készülni. De ez van, mások sem edzhetnek Londonban többet. Timi ritörnjein lenne még mit csiszolni, de most ebből kell a lehető legjobbat kihozni.

olimpia12  olimpia10  olimpia11