London 2012: egyesben Voszkobojeva lesz Timi ellenfele

London 2012: egyesben Voszkobojeva lesz Timi ellenfele

2012-07-27 – Csütörtökön kora délután, másfél nappal a nyitó ünnepség előtt elkészítették az egyéni és a párostorna sorsolását a londoni olimpián, vagyis Timi is megismerhette leendő ellenfeleit.

Egyesben a világranglista 58. helyén álló Galina Voszkobajeva vár a magyar tinire, aki Szávay Ágnes oldalán is pályára lép. A magyar duót elkerülte a szerencse, Andrea Hlavackova és Lucie Hradecka ugyanis a világ legjobbjai közé tartozik a párosok között.

 

Galina Voszkobojeva 1984. december 17-én született Moszkvában, 2002-ben kezdte profi pályafutását. Egyesben 3 ITF-versenyen bizonyult a legjobbnak, de WTA-tornát csak párosban nyert, 3 alkalommal. Idén május 7-én a 42. helyen állt az egyéni világranglistán, ez eddigi legjobb eredménye. Tavaly döntős volt egyesben a szöuli viadalon, a fináléban 7:6, 7:6-ra kapott ki a spanyol Maria Jose Martinez Sancheztől.

A tapasztalt Voszkobojeva 2008 óta szerepel kazah színekben, előtte oroszként jegyezték. Idén 9 mérkőzést nyert, 13 alkalommal vereséget szenvedett. A Grand Slam-versenyeken eddig nem alkotott maradandót, kétszer jutott el Melbourne-ben a 3. fordulóig az Australian Openen. Wimbledonban 2008-ban és 2009-ben a nyitó körben búcsúzott, idén az első fordulóban 6:4, 6:2-re nyert Arn Gréta ellen, majd 4:6, 6:3, 8:6-ra kapott ki Yanina Wickmayertől.

Lehetett volna rosszabb is a sorsolás, hiszen Timi az utolsó pillanatban került a mezőnybe. Így nehezen kaphatott volna könnyű ellenfelet. Nem ismerjük Voszkobojevát, de Timi az utóbbi időben jó formában volt. Ma délelőtt fedettpályán edzettünk, délután pedig füvön. Most nehezebb megfelelően gyakorolni, mert csak egyszer mehetünk fűre a torna előtt. Most azért mások a lehetőségek, mint a Grand Slam-versenyeken” – mondta Timi edző-édesapja, Babos Csaba.

Teniszben már szombaton elkezdődik a londoni olimpia.

 

Andrea Hlavackova (25 éves) a 12., míg Lucie Hradecka (27) a 8. helyen áll párosban a világranglistán. A cseh kettős csak az idei eredmények alapján a 3. helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

Hlavackova 2004 óta járja a profi versenyeket, egyesben negyeddöntős volt 2009-ben a US Openen. Párosban sokkal nagyobb sikereket ért el, 10 WTA-tornán diadalmaskodott, 7 alkalommal mostani társával (2008: Prága, Bad Gastein, 2009: Bad Gastein, 2010: Brisbane, 2011: Párizs – ROLAND Garros, 2012: Auckland, Memphis). Néhány hete Hlavackova és Hradecka a döntőben kapott ki Serena és Venus Willimastől a wimbledoni Grand Slam-versenyen.

Hradecka már 4 WTA-tornán volt döntős egyesben, de egyszer sem sikerült nyernie. Párosban a tavalyi párizsi GS-diadal mellett 13 WTA-versenyen volt veretlen.

 

olimpia03