Kvalis ellenfele lesz Timinek Bogotában

Kvalis ellenfele lesz Timinek Bogotában

2013-02-16 – Szombaton elkészítették Bogotában a Copa Claro Colsanitas egyéni versenyének sorsolását: a világranglistán 80. Babos Tímea ellenfele egy selejtezőből érkező játékos lesz.

A 19 éves magyar játékos tavaly elődöntős volt egyesben és párosban a kolumbiai salakos versenyen, vagyis szép emlékeket őrizhet. A 2013-as párostorna sorsolását vasárnap tartották: Timi (78.) és Mandy Minella (60.) ellenfele a lengyel Paula Kania (119.) és a fehérorosz Polina Pehova (151.) lesz.

 

Timi a hét első felében még Dohában versenyzett, az első fordulóban simán legyőzte a kanadai Heidi El Tabakhot, majd vereséget szenvedett a 6. helyen kiemelt Sara Erranitól. A magyar játékos pénteken utazott Kolumbiába, ahol megkezdi több hetes amerikai szereplését. Nem lesz egyszerű a feladata, hiszen Bogota 2640 méter magasan fekszik a tengerszint felett.

 

„Kettős érzés van bennem… Nagyon hosszú lesz ez a túra, nem lesz könnyű. De azért szívesen megyek Bogotába. Tavaly jól sikerült ez a verseny. Idén viszont csak két napom lesz arra, hogy átálljak a magaslatra, míg tavaly egy hetem volt erre. Az első napokban nagyon kell figyelni arra, hogy jól adagoljuk az edzéseket, egy-egy órás gyakorlások lesznek. Szerencsére egyre több meccs van a kezemben, az utóbbi időben több győzelmet arattam, kezdek lenyugodni” – nyilatkozta Timi az elutazás előtt.

 

A bogotai versenyen még nem ünnepeltek magyar bajnokot, de többen játszottak már döntőt. Egyesben Kuti Kis Rita (2001), míg párosban Kuti Kis és Mandula Petra (2000), valamint a német Jasmin Wöhr oldalán Szávay Ágnes (2006) volt finalista.