Közel volt a továbbjutás Petkovic ellen

Közel volt a továbbjutás Petkovic ellen

2012-08-21 – A négy hónapos kényszerpihenő után visszatérő Andrea Petkovic hatalmas csatában legyőzte a selejtezőből érkező, a világranglistán 59. Babos Tímeát a 637 ezer dolláros New Haven-i versenyen.

A találkozó 2 óra 42 percig tartott.

 

NEW HAVEN OPEN AT YALE (NEM HAVEN, KEMÉNY PÁLYA, 637 EZER DOLLÁR), EGYES, 1. FORDULÓ
Andrea Petkovic (német)-Babos Tímea 6:3, 5:7, 7:5

 

A német játékos ugyan jelenleg csak 43. a világranglistán, de tavaly októberben még 9. volt, vagyis a legszűkebb elithez tartozott.  Áprilisi bokasérülése miatt hosszú hónapokat kellett kihagynia, most kezdi újra a versenyzést.

 

Az első szettben Petkovic 2.1-nél elnyerte ellenfele adogatását, miután 1:1-nél két bréklabdát hárított. A tapasztaltabb német játékos jól is sáfárkodott a gyors előnnyel, pedig Timinek lett volna lehetősége a fordításra. A hatodik gémben a magyar tini három bréklabdát is kiharcolt magának, de egyikkel sem tudott élni.

 

Az 51 perces első játszmát követően „őrült” második felvonás következett. Az addig stabilan adogató két játékos ugyanis hatalmas brékcsatába bonyolódott. Timi 3:1-re elhúzott, de Petkovic azonnal visszanyerte az adogatójátékot. Ezután újabb két-két brék következett, karnyújtásnyira volt a rövidítés.

 

De szerencsére végül nem volt szükség a tie-breakre-re, mert a magyar teniszező újra elnyerte Petkovic adogatását, 40 perc alatt egyenlített!

 

A döntő szettben aztán már a német került lépéselőnybe, de korai bréklőnyét ellenfele kiegyenlítette (3:3).  Timi 4:3-as vezetésnél bréklabdához jutott, de ellenfele ezt hárította. A mérkőzés hajrájában aztán 5:5-nél a német játékos hatodszor is elnyerte ellenfele adogatását, majd hozta a sajátját, így bejutott a második fordulóba.