Korábbi top40-es játékos búcsúztatta Timit

Korábbi top40-es játékos búcsúztatta Timit

2012-05-17 – Babos Tímea nem jutott a negyeddöntőbe a Sparta Prague Openen, miután nagy csatában, 1 óra 29 perc alatt vereséget szenvedett Anasztaszija Szevasztovától.

Így a magyar játékos befejezte prágai szereplését, hiszen párosban ezúttal nem lépett pályára.

 

SPARTA PRAGUE OPEN (100 EZER DOLLÁR, SALAK), EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Anasztaszija Szevasztova (lett)-Babos Tímea (4. kiemelt) 7:5, 6:3

 

Kezemben volt a meccs, nem mondhatom azt, hogy jobb lett volna az ellenfél. Ez újra rajtam ment el…Sajnos ismét kiderült, hogy túlságosan laposan játszom, nem pörgetek eléggé. Kemény pályán ezzel értem el a sikereket, de még mindig nem teniszezek eléggé salakosan, pedig több hete ezen a felületen teniszezem. Ezen próbálunk majd javítani, hogy sikeresebb legyek a következő hetekben” – nyilatkozta Babos Tímea.

 

A lett teniszező jelenleg ugyan csak 255. a világranglistán, de tavaly negyedik fordulóig jutott az Australian Openen, 2011. január 31-én a 36. volt a WTA listáján! Két évvel ezelőtt megnyerte egyesben az estorili versenyt, az idei szezon elején azonban sorozatos sérülései miatt bejelentette visszavonulását. Nemrég visszatért, Estorilban és Cagnes-sur-Merben azonban nem nyert mérkőzést.

 

Ezúttal sajnos sokkal jobb formában teniszezett Szevasztova, szinte végig lépéselőnyben volt a prágai nyolcaddöntőben. A nyitó felvonásban villámrajtot vett a lett versenyző, gyorsan elhúzott 3:0-ra. Babos Timi azonban ekkor erősített, 0:3-nál 30-ra nyerte vissza az elbukott adogatójátékát.

 

Szevasztova azonban újra brékelt, de szerencsére 5:4-nél nem tudta kiszerválni az első játszmát. De Babos nem tudott élni a lélektani előnnyel, 5:6-nál hatalmas csatában, de harmadszor is elbukta adogatását, ezzel a szettet is.

 

A folytatásban a rutinosabb lett játékos 1:0-nál már 40-0-ra vezetett, de nem tudta kihasználni a három bréklabdát. Sőt, hamarosan már Timi volt lépéselőnyben, de sajnos 2:1-nél újra elbukta szerváját, majd 2:3-nál is…Ez még nem pecsételte meg a sorsát, mert újra visszabrékelt. De hamarosan ismét – hatodszorra – elveszítette szerváját, ezután pedig Szevasztova viszonylag simán kiszerválta a meccset.