Könnyed siker a johannesburgi nyitányon

Könnyed siker a johannesburgi nyitányon

2013-05-07 – A papírformának megfelelően Timi nem sok időt töltött a pályán a johannesburgi verseny első fordulójában, mindössze három játékot veszített az izraeli Keren Shlomo ellen.

A 19 éves magyar játékos a Soweto Open második körében a török Pemra Özgennel találkozik.

 

SOWETO OPEN (50 000 DOLLÁR + VENDÉGLÁTÁS), KEMÉNY PÁLYA, EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (1.)-Keren Shlomo (izraeli) 6:1, 6:2

 

A találkozó elején a 25 éves izraeli még viszonylag jól tartotta magát, egyszer meg is nyerte az adogatását. Timi azonban nem adott esélyt ellenfelének, gyorsan brékelt, majd 3:1 után sem vett vissza a tempóból, 4:1 után ismét elnyerte Shlomo szerváját, majd simán hozta az első szettet.

 

A második játszma picit döcögősen indult a 19 éves magyar teniszező szempontjából. Az izraeli vezetett 1:0-ra, majd a következő gémben 40-40 is volt az állás. Timi azonban egyenlített, majd 1:1 után sorozatban négy gémet nyert. Shlomo ekkor szépített, de a következő játékban már labdamenetet sem nyert.

 

Timi a következő fordulóban a világranglista 283. helyén álló Pemra Özgennel találkozik. A 27 éves török játékos tavaly április 9-éna 273. helyen állt, ez pályafutása eddigi legjobbja. Özgen még sohasem nyert WTA- vagy ITF-versenyt egyesben.

 

A török teniszező idén döntős volt a németországi Leimenben rendezett 10 000 dolláros tornán. Suttonban (Nagy-Britannia, 10 000 dollár) a legjobb négyig jutott.