Konferencia az újrakezdésről

Konferencia az újrakezdésről

2020-05-20 – Timi szerint valószínűsíthető, hogy augusztusban sem lesznek versenyek.

Az utanpotlassport.hu szerdán internetes konferenciát rendezett a koronavírus-járvány hatásairól, a szakmai és gazdasági kilátásokról. Az eseményen előadást tartott többek között Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Dénes Ferenc sportközgazdász, Petrov Iván úszóedző, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Budapesti Honvéd elnöke, de megosztotta gondolatait három klasszis sportoló is: a kétszeres ötkarikás győztes kardvívó, Szilágyi Áron, a háromszoros páros világbajnok –győztes és felnőtt Grand Slamteniszező, Babos Tímea, valamint az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Gulácsi Péter is.

 

Timi elmondta, az állandó utazás után már-már ismeretlen érzés volt, hogy ilyen sokat lehetett együtt a családjával, és nem „két táskából élt”, hanem rendesen, otthon, abban a ruhában járt-kelt, ami neki jólesett.

 

„Ebből a szempontból nagyon élveztem ezt az időszakot – ismerte el Babos, aki ezután a folytatást illető nehézségekről is szót ejtett. – Szervezési szempontból talán a tenisz van az egyik legnehezebb helyzetben a rengeteg utazás miatt, illetve hogy például egy US Openen legkevesebb nyolc-tízezer ember van ott egy helyen a személyzetet is beleszámolva. Azt már tudjuk, hogy július 31-ig biztosan nem lesz semmiféle verseny, valószínűsíthető, hogy még augusztusban sem, meglátjuk, utána mi következik. Ettől függetlenül igyekszem formában maradni: az elején ugyan hat hétig a kezembe se fogtam a teniszütőt, de helyette bokszoltam, futottam, és sok mindenben fejlődtem, még akkor is, ha a gyorsaságom egyelőre még nem a régi…” szerepel a Nemzeti Sport beszámolójában.

 

A Nemzeti Sport teljes cikke itt olvasható: KATTINTS IDE!