Kiváló kezdés Stuttgartban

Kiváló kezdés Stuttgartban

STUTTGART, GERMANY - APRIL 18: Timea Babos of Hungary celebrates a point in her match against Sabine Lisicki of Germany uring Day 1 of the Porsche Tennis Grand Prix at Porsche-Arena on April 18, 2016 in Stuttgart, Germany. (Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images)

2016-04-18 – A 22 éves magyar játékos 1 óra 33 perc alatt nyert a hazai közönség előtt szereplő, 2013-ban Wimbledonban döntős Sabine Lisicki ellen.

PORSCHE TENNIS GRAND PRIX (759 000 DOLLÁR, SALAK – FEDETT PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Sabine Lisicki (német) 7:6 (7-4), 6:3

 

„Természetesen nagyon örülök a mai győzelemnek! Úgy voltam, illetve vagyok ezzel a versennyel, hogy itt minden bónusz, hiszen nem volt 100 százalékig betervezve. Eddig keveset edzettem salakon, van mit javulnom. Ez a meccs ebben is segített. Nyertem, de nem játszottam tökéletesen. Láthattam, mi az, ami működik salakon és mi az, ami kevésbé. Ez életem első Porsche Tennis Grand Prix-je: szuper verseny, nagy élmény volt, hogy a Centerpályán játszhattam! Majdnem teltház volt, hiszen ma volt a megnyitó és hazai játékos volt az ellenfelem” – nyilatkozta Timi.

 

Timi néhány napos pihenő, majd egy rövid felkészülés után lépett pályára a népszerű és különleges stuttgarti versenyen. A versenyt ugyanis salakon, de fedett pályán rendezik, ez pedig érdekes feltételeket jelent.

 

A magyar játékos először indul a Porsche Tennis Grand Prix-n és azonnal szomorúságot is okozott a német szurkolóknak:)

 

A 61 perces első szett hatalmas csatát hozott, amelyben apróságok döntöttek. Timi 1:1 után 40-re nyerte el ellenfele szerváját, majd úgy vezetett 3:1-re, hogy bréklabdát hárított. Előnyét egészen 5:4-ig meg is őrizte, de ekkor Lisicki brékelt 30-ra.

 

Hamarosan jött a tie-break, amely jól alakult Timi számára. A 22 éves magyar játékos elhúzott 6:0-ra! De hamarosan ijesztő közelségbe zárkózott Lisicki, mivel sorozatban négy labdamenetet nyert. Szerencsére 6-4 után Timi lezárta a szettet.

 

A második játszmában a magyar játékos 1:0 és 4:1 után is 30-ra brékelt. De ez még nem roppantotta meg a német játékost. Lisicki feljött 5:3-ra, a hetedik gémben 15-re brékelt.

 

A kilencedik játék hatalmas csatát hozott! Timi 40-30-nál jutott először meccslabdához, majd a harmadik esélyt használta ki. Így bejutott a második fordulóba Stuttgartban.

 

Timi következő ellenfele a 3. helyen kiemelt Garbine Muguruza lesz. A 22 éves spanyol játékos 4. a legfrissebb világranglistán, karrierje legjobbjaként 3. (2015. október 26.) volt. Tavaly döntőt játszott Wimbledonban és a legjobb négy közé jutott a WTA Finals elnevezésű szezonzáró versenyen. Eddig 2 WTA- és 7 ITF-tornát nyert egyesben. Februárban a dohai kemény pályás verseny második fordulójában 6:2, 7:5-re nyert Timi ellen.