Kínában folytatódik Timi szezonja

Kínában folytatódik Timi szezonja

2012-09-14 – A New York-i US Opennel lezárta idei amerikai szezonját Babos Tímea, aki az év utolsó Grand Slam-versenyét követően hazai körülmények között készült a folytatásra.

A New York-i US Opennel lezárta idei amerikai szezonját Babos Tímea, aki az év utolsó Grand Slam-versenyét követően hazai körülmények között készült a folytatásra. A világranglista 63. helyén álló magyar játékos jövő héten Kínában szerepel, majd Japánban is pályára lép. A 19 éves játékos már Csüancsouban várja a kezdést a 220 000 dollár összdíjazású Quangzhou International Women’s Open elnevezésű tornán.

 

Timi a US Openen egyesben és párosban is az első fordulóban búcsúzott, hazatérése után pedig néhány napot Sopronban töltött. A pihenés mellett természetesen az edzésekre is nagy hangsúlyt fektetett, igaz eleinte csak futás és fizikai erősítés szerepelt a programjában.

 

A US Open után közel egy hétig nem teniszeztem, csak kondiztam, ez jó hatással lehet a szezon hajrájában.  Nagyon sűrű volt ez az év, az Olimpia pedig még sűrűbbé tette a programot. Fizikailag és fejben is nagyon fárasztó volt az elmúlt időszak. Túl sokat játszottam, így jót tett az, hogy egy hétig nem teniszeztem. Ismét labdaéhes lettem” – nyilatkozta a 19 éves játékos.

 

Babos Tímea a US Opent követően nem csak teniszezéssel foglalkozott, hiszen a szokásoknak megfelelően ismét konzultált sportpszichológusával. Új szponzori megállapodást is kötött a Peugeot-val, új autóját azonban a több hetes ázsiai „turné” után tudja kipróbálni. A jövő heti 220 ezres versenyt követően még keményebb feladatokat várnak rá, de ez feldobja.

 

A mostani sorozat jó zárása lesz a szezonnak. Igaz, a sok utazás alaposan elfárasztott, de sokat segít, hogy nagy versenyekkel tudom zárni az idényt. Kiváló tapasztalatokat szereztünk az elmúlt hónapokban. Utoljára tavasszal volt hosszabb szünetem, azóta rájöttünk arra, milyen edzésmunkára van szükségem az év közben. Most csak apróságokon dolgoztunk a pályán, ezen kívül sokat kondiztam és a sportpszichológusommal is találkoztam” – tette hozzá Timi.

 

Az ifjú magyar teniszező várja már az ázsiai szereplést, hiszen az év elején döntős volt Csüancsouban az 50 ezres ITF-tornán.

 

Japán az egyik kedvenc országom, Kínában pedig eddig egyszer jártam…Az első kínai tornán csak egyest játszom, ha jól szerepelek, akkor lehet, át sem érek majd a tokiói selejtezőre.”

 

Babos Tímea Csüancsouban alanyi jogon főtáblás, utána viszont a tokiói Toray Pan Pacific Openen (2  168 400 dollár összdíjazás) és a pekingi China Openen (4 828 050 dollár) a selejtezőben lép(ne) pályára. Az ázsiai sorozat zárásaként következik a tervek szerint az oszakai HP Open (220 000 dollár).

 

A világranglista 63. helyén álló játékos egyébként túltette már magát a New York-i szereplésen, amely elmaradt várakozásaitól.

 

Természetesen bántott a US Open, de már megemésztettem. Tudom jól, fejben kell sokat javulnom a Grand Slam-versenyeken. De ez az első évem ezen a szinten, nagy csodákat nem vártam magamtól – jegyezte meg Timi.

 

BABOS TÍMEA VERSENYEI A 2012-ES SZEZON VÉGÉIG
IDŐPONT HELYSZÍN VERSENY PÁLYA ÖSSZDÍJAZÁS CÍMVÉDŐK
09.17. Csüancsou (Kína) Guangzhou International Womens Open Szabadtér (keménypálya) 220 000 dollár Chanelle Sheepers (dél-afrikai)
09.23. Tokió (Japán) Toray Pan Pacific Open Szabadtér (keménypálya) 2 168 400 dollár Agnieszka Radwanska (lengyel)
09.29. Peking (Kína) China Open Szabadtér (keménypálya) 4 828 050 dollár Agnieszka Radwanska (lengyel)
10.08. Oszaka (Japán) HP Open Szabadtér (keménypálya) 220 000 dollár Marion Bartoli (francia)
10.15. Luxembourg (Luxemburg) BGL BNP Paribas Luxembourg Open Fedett (keménypálya) 220 000 dollár Viktorija Azarenka (fehérorosz)