Kevés hiányzott a párosdöntőhöz

Kevés hiányzott a párosdöntőhöz

2012-05-25 – Sajnos nem született meglepetés a 220 000 dollár összdíjazású strasbourgi verseny párostornájának második elődöntőjében.

Ezt követően az első helyen kiemelt Natalie Grandin és Vladimira Uhlirova viszonylag könnyen egyenlített, majd a döntő rövidítésben már 9-3-ra is vezetett. Timiék innen jutottak meccslabdához, de végül elmaradt a bravúr.

 

INTERNATIONAUX DE STRASBOURG (WTA 220 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Natalie Grandin, Vladimira Uhlirova (dél-afrikai, cseh, 1.)-Babos Tímea, Hszie Szu-vej (magyar, tajvani, 4.) 0:6, 6:2, 12-10

 

Nem volt egyszerű, de a páros már csak ilyen. Sok múlik a szerencsén, mind most is. Az első szettben nekünk volt szerencsénk, a második elején pedig az ellenfélnek. Az első játszmában nagyon jól teniszeztünk, a másodikban azonban a jó alap eltűnt az első két, picit balszerencsés gém miatt. A rövidítést sem kezdtük jól, aztán 9-3-nál egyszerre minden bejött, amikor már minden mindegy alapon játszottunk. Eljutottunk a meccslabdáig, de ekkor az ellenfélnek ismét szerencséje volt egy ritörnnél. Ez a hét jó alapot jelent a folytatásra” – nyilatkozta Babos Tímea.

 

A 31 éves Grandin tavaly Szöulban nyert először WTA-versenyt,éppen Uhlirova oldalán. Már 13 éve profi, egyesben, 144. volt a legjobb helyezése, párosban pedig idén május 14-én a 22. helyen állt.

 

Mostani párja, Uhlirova (33) is jelentős rutinnal bír, 2007. október 1-jén 18. volt a WTA-rangsorban. Öt profi tornán (wta) maradt párosban veretlen, négy évvel ezelőtt Szávay Ágnes oldalán Budapesten, majd 2008-ban Amelie Islanden az amerikai Bethanie Matekkel nyert,  2009-ben a német Julia Görgesszel, 2010-ben pedig már az orosz Marija Kondratyevával diadalmaskodott Portorozban.

 

Strasbourgban aztán rendkívül meglepően kezdődött a mérkőzés, szerencsére! Timi és párja nagyon jól játszott, 20 perc alatt szinte lesöpörte ellenfelét a pályáról. A magyar-tajvani kettős 22 perc alatt került szettelőnybe.

 

Amilyen jól indult az elődöntő, olyan rosszul folytatódott. A rutinos dél-afrikai-cseh duó gyorsan brékelt, majd 3:0-nél megismételte ezt a bravúrt. Babos Tímea és párja már csak a mindent eldöntő rövidítésre készülhetett.

 

A tie-break aztán rémálomszerűen indult, majd folytatódott. Grandinék sorban nyerték a labdameneteket, 9-3-ra elhúztak. Timiék ekkor „megindultak”, zsinórban nyerték a pontokat, 10-9-re fordítottak. Ekkor viszont jött a rivális és végül nagy csatában fordított, bekerült a szombati fináléba.