Későn jött a javulás a második szettben

Későn jött a javulás a második szettben

2012-06-13 – A világranglistán 68. Babos Tímea nem jutott tovább a második fordulóból a birminghami füves pályás versenyen, miután 56 perces találkozón vereséget szenvedett Irina Falconitól.

A találkozó az első szett vége előtt eső miatt rövid időre félbeszakadt, de az amerikait ez sem zavarta meg.

 

AEGON CLASSIC – BIRMINGHAM (220 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 1. FORDULÓ
Irina Falconi (amerikai)-Babos Tímea (14. kiemelt) 6:0, 6:4

 

Timi kora délután döntő szett rövidítésben harcolta ki a továbbjutást az első fordulóból, úgy tűnt, végre visszatér az egyéni sikerek útjára. Sajnos nem így történt!

 

Késő délután ugyanis pocsékul kezdett a világranglista 86. helyén álló Falconi ellen, nagyon egyoldalú volt a mérkőzés. A magyar játékos adogatásai sikertelenek voltak, fogadásai alig értek pontot. A tengerentúli teniszező folyamatosan növelte előnyét, majd 5:0-nál esőszünetet rendeltek el.

 

Ez sem hozott változást, a rövid kényszerszünet után Falcini villámgyorsan nyert három gémet, már 6:0, 2:0-ra vezetett. Felrémlett a Roland Garros, amikor Timi rendkívül súlyos vereséget szenvedett Szeszil Karatancsevától, mindössze egy gémet nyert…

 

Most elmaradt a hasonló forgatókönyv, de csak szorosabb lett a birminghami mérkőzés. Timi előtt még felcsillant a remény, 0:6, 3:4-nél először két, majd hamarosan egy bréklabdához jutott. Nem sikerült élni a lehetőséggel, hamarosan pedig be is fejeződött a találkozó.

 

Így Babos Tímea már csak párosban van versenyben az AEGON Classicon, újra a tajvani Hszie Su-vej oldalán szerepel, nyitányként a brit Laura Robson és Heather Watson lesz az ellenfél. A magyar játékos egyébként a Falconi elleni találkozó végén elesett, beütötte a térdét, amelyben kisebb zúzódás keletkezett. De egyelőre nincs hír arról, hogy ez befolyásolná csütörtöki szereplését.