Kemény edzésekkel indult a hét

Kemény edzésekkel indult a hét

2013-07-22 – Vége a rövid pihenésnek, hétfőn Timi elkezdte a közvetlen felkészülést az előtte álló feladatokra, amelyek közül kiemelkedik majd az augusztus 26-án kezdődő US Open.

A 20 éves játékos már a múlt héten bringázott és futott, de most már a teniszezés is előtérbe került.

 

Timi hétfőn délelőtt kondiedzéssel kezdett, előtte a kínai versenyt érintő utazást intézte az ázsiai ország nagykövetségén.

 

„Nagyon nehéz nap volt…Délelőtt kb. 3500 métert futottam, majd hetven percig tartó lábmunkázás következett. Sprintgyakorlatokat végeztem, de előtérbe került a gyorsítás és a technika javítása is” – mondta Timi.

 

A legfrissebb világranglistán 106. teniszező az egy hetes pihenést megelőzően a budapesti Hungarian Grand Prix-n szerepelt. Párosban az első mérkőzésen vereséget szenvedett a lengyel Alicja Rosolskával, egyesben viszont emlékezetes mérkőzéseket játszott. Három szettben győzte a szerb Alekszandra Krunicsot, majd hatalmas küzdelemben, nagy bravúrral búcsúztatta az esélyesebbnek tartott Maria Teresa Torró-Flort. Végül a negyeddöntőben a verseny későbbi győztese, Simona Halep állította meg Timit.

 

A salak azonban egy időre „elfeledve”, most a kemény pályás időszak következik.

 

„Az átállás azért nehezebb, mintha kemény pályáról kellene salakra. Gyorsabb a pálya és a labda is, más a mozgás. A ma délutáni edzésen már közel két órát teniszeztem, majd utána félórán át gyakoroltam az adogatást. Ezután még közel másfél óra kondizás, súlyzózás, hát- és hasizom erősítés következett. Majd jöhetett a levezetés” – tette hozzá Timi.

 

A tervek szerint Timi először július végén a 75 000 dolláros donecki Viccourt Cupon lép pályára. Az ukrajnai megméretést követően Kínába utazik a CAOXIJIU Suzhou Ladies Openre. Ez a torna a WTA tavaly indított, 125 000 dolláros sorozatának állomása, először szerepel a naptárban. Végül a magyar játékos Oroszországban, a Kazan Summer Cupon zárja a US Opent megelőző sorozatát.