„Kellett ez a kis pihenő!”

„Kellett ez a kis pihenő!”

2013-07-19 – Timi az elmúlt bő félévben nagyon sok versenyen szerepelt, ezért is érzi úgy, hogy néhány napra meg kellett állnia.

Ezen a héten egyáltalán nem teniszezik, de hétfőtől már ismét gőzerővel készül majd az előtte álló feladatokra.

 

„Fizikálisan és mentálisan is nehéz volt ez a néhány hónap, kellett ez a kis pihenő! Nagyon sok versenyem volt…A budapesti verseny elsősorban fizikailag fárasztott el, ezen a héten nem is teniszezek” – mondta a 20 éves játékos.

 

Timi a Hungarian Grand Prix óta a pihenőnek, a családnak és a barátoknak szenteli ideje jelentős részét, de csütörtökön már bringázott, pénteken pedig már a futást is beiktatja a programjába. Hétfőtől pedig jöhet ismét a teniszpálya, hiszen augusztus végén kezdődik a szezon utolsó Grand Slam-tornája, a US Open.

 

A magyar játékos tavaly a tengerentúlon csatázott a New York-i verseny előtt, idén viszont más lesz a programja. Timi először július végén a 75 000 dolláros donecki versenyen lép pályára. Az ukrajnai megméretést követően Kínába utazik a szucsoui versenyre. Ez a torna a WTA tavaly indított, 125 000 dolláros sorozatának állomása, először szerepel a naptárban. Végül a magyar játékos Oroszországban zárja a US Opent megelőző sorozatát.

 

Timi idén már nyert ITF-tornát egyesben, az 50 000 dolláros johannesburgi Soweto Openen maradt veretlen. A WTA Touron pedig kétszer volt negyeddöntős kemény pályán, Florianopolisban és Monterreyben. Budapesten szintén a legjobb nyolcig jutott salakon. Párosban döntős volt Hobartban, majd versenyt nyert Bogotában, Monterreyben és Marrákesben.

 

„Egyértelmű, hogy Monterrey és Budapest a két legszebb emlékem az utóbbi hónapokban. Mindkettő szuperül alakult a számomra. Monterreyben szinte a semmiből szerepeltem jól, Budapesten pedig komoly mérkőzéseket sikerült megnyernem. Az év eleje egyértelműen nehezen indult, hiszen sokáig nem sikerült meccset nyernem. A legrosszabb élmény pedig a Roland Garros volt. Egészségileg, játékban és fejben is a lehető legrosszabbul alakult…” – jegyezte meg Timi.