Júliusig Kugyermetova marad a párostárs

Júliusig Kugyermetova marad a párostárs

2021-04-15 – Erről Timi édesapja, Csaba számolt be az M1-en.

Július közepéig, a wimbledoni tenisztorna végéig biztosan Veronyika Kugyermetova lesz Timi párostársa, de elképzelhető, hogy a magyar, orosz duó hosszabb távon is együtt játszik majd.

 

Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán az ausztrál és a francia nyílt bajnokságot is kétszer nyerte meg, ám párosuk idén február elején váratlanul felbomlott. A magyar játékos édesapja, Babos Csaba csütörtökön az M1 aktuális csatornán elmondta, a két teniszező nem veszett össze, továbbra is jó a kapcsolat közöttük, sőt azóta is edzettek már együtt. Emlékeztetett, a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia előtt már volt rá példa, hogy a párosuk felbomlott.

 

„Mladenovicnak volt egy döntése, miszerint az egyesre akar összpontosítani, ezért az első félévben nem szeretne párost játszani. Mi ezt tudomásul vettük, csak az időzítéssel volt probléma, hiszen közvetlenül az Australian Open előtt történt” – nyilatkozta.

 

Babos Csaba hozzátette, lánya úgy egyezett meg Veronyika Kugyermetovával, hogy a wimbledoni Grand Slam-torna végéig együtt játszanak, a többit pedig majd az idő eldönti.

 

„Ha jól működik a párosuk és eredményes, akkor együtt maradnak, de ha Mladenovic meggondolja magát, és szeretne párost játszani az év második felében, arról is lehet szó” – magyarázta.

 

Az Egyesült Államokban tartózkodó Babos Tímea egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy megfertőződött a koronavírussal. Édesapja úgy fogalmazott: „ez egy számomra érthetetlen módon elvégzett teszt miatt történt, mivel finoman fogalmazva sem az egészségügyi protokollnak megfelelően végezték el a tesztelést Charlestonban”.

 

„Aki előkészítette a teszteszközöket, szabad kézzel fogdosta. Hosszú időn keresztül kellett várakozni, és nem ő volt az egyetlen aki megfertőződött, annak ellenére, hogy minden előírásnak eleget tett, minden egészségügyi szabályt betatott” – nyilatkozta Babos Csaba.

 

Hozzátette, hamarosan letelik a tíznapos karantén, és lánya hazatérhet, hétfőn pedig Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora megvizsgálja, hogy kiderüljön, milyen állapotban van, milyen utóhatásai vannak a betegségnek, és mikor tud újra bekapcsolódni a nemzetközi versenyzésbe. (MTI)