Jovanovszki lesz Timi ellenfele Csüancsouban

Jovanovszki lesz Timi ellenfele Csüancsouban

2012-09-16 – Elkészítették a főtábla sorsolását a GRC Bank Guangzhou International Womens Openen: a világranglista 63. helyén álló Babos Tímea ellenfele Bojana Jovanovszki lesz.

A 20 éves szerb teniszező jelenleg a 64., a jövő héten viszont már minden bizonnyal a top60 tagja lesz. Párosban Timi a luxemburgi Mandy Minella oldalán indul, az első ellenfél egy szabadkártyás kínai-hongkongi kettős.

 

A belgrádi születésű Jovanovszki 2007 óta szerepel a profik között, legjobb helyezését tavaly május 23-án ünnepelte. Akkor az 50. helyen jegyezte a WTA. Pályafutása első tornagyőzelmét idén ünnepelhette a WTA Touron, július végén a 220 000 bakui versenyen bizonyult a legjobbnak.

 

Azt gondolom,  hogy ezeken a versenyeken már nehéz jó vagy épp rossz sorsolásról beszélni. Jól kell játszani mindenki ellen, csak akkor van esély…Jovanovszki az utóbbi időben nagyon sok meccset nyert, WTA-tornán is  győzött! Nem lesz könnyű,de ugyanakkor alig várom, hogy megkezdjem az év utolsó versenyeit. Egyébként a felkészülés jól sikerült, sokat tudtunk edzeni. Sok pálya van, jó az idő. Egy teniszezőnek nem is kell több” – nyilatkozta Timi.

 

Bojana Jovanovszki 2008-ban az 561. helyen zárta az évet, 2009 végén 189., 2010-ben pedig a 71. helyen fejezte be a szezont. Tavaly decemberben a 65. volt.

 

A szerb játékos 2009-ben legyőzte Johanna Larssont, Polona Hercogot és Julia Görgest, 2010-ben felülmúlta Barbora Zahlavova-Strycovát, Nuria Llagostera Vivest, Alicia Molikot, Anna Csakvetadzét, Alekszandra Panovát, Eleni Daniilidut, Sania Mirzát, Aravane Rezait, Katerina Bondarenkót, Jelena Jankovicsot, Anasztaszija Szevasztovát és Anabel Medina Garriguest. Jovanovszki a tavalyi szezonban jobbnak bizonyult Arantxa Rusnál, Sorana Cirsteánál, Kaia Kanepinél, Flavia Pennettánál, Aleksandra Wozniaknál, Urszula Radwanskánál, Arn Grétánál, Anasztaszija Pavljucsenkovánál és Melanie Oudinnél.

 

Jovanovszki idén Tamira Paszeket, Virginie Razzanót, Monica Niculescut, Alberta Briantit, Varvara Lepchenkót, Mirjana Lucicot, Peng Suajt és Mona Barthelt is legyőzte. A Grand Slam-versenyeken még nem alkotott maradandót, Wimbledonban kétszer (2010, 2012), míg a US Openen egyszer (2012) jutott el a második fordulóba. Nemrég a New York-i viadal második körében csak 7:6, 7:6-ra kapott ki Dominika Cibulkovától.