Jöhetnek az észak-amerikai versenyek

Jöhetnek az észak-amerikai versenyek

2015-08-07 – A rövidke, mindössze néhány napos nyári szünetet követően Timi már gőzerővel készül a 2015-ös szezon folytatására, amelynek első állomása a torontói Rogers Cup selejtezője lesz.

A kanadai torna kvalijában a kazah Jaroszlava Svedova lesz az ellenfél. A 22 éves magyar játékos a Rogers Cup után majd Cincinnatiben és a New Havenben lép pályára, legalábbis a jelenlegi tervek szerint.

 

– Mire lehet elég ez a pár napos felkészülés a rövidke pihenő után?

 

– Azt hiszem, nagyon jó kombináció a kettő együtt. Szükségem volt arra a pár napra, hogy kicsit ne a tenisszel foglalkozzak, hogy normál életet éljek, picit relaxáljak. Aztán persze még nagyobb szükség volt a pár napos kemény edzésre a céljaim elérése érdekében. Rengeteget dolgoztunk Thomas-val, napi hét órát edzettünk. De tudom, hogy fontos volt végigcsinálni ezt a minialapozást az amerikai turné előtt.

 

– Mire helyeztétek a hangsúlyt Kanada előtt, technika vagy kondi? Vagy mindkettő?

 

– Mindkettőre! Sok órát töltöttem el a kondiban, kellett, hogy az izmaim ismét készen álljanak a teniszre. Voltak súlyzós edzéseim, futások, biciklizés terepen, gyorsasági lábmunka, medicinlabda. Gyakorlatilag minden :)). Míg tenisznél az első napokban inkább a labdatartáson volt a hangsúly. Aztán, ahogy haladunk előre, úgy van egyre több specifikus edzés vagy éppen pontjáték.

 

– Mi lehet a célkitűzésed a US Open előtt, tekintve, hogy már a kvalikban is nagyon sűrű a mezőny?

 

– Rettenetesen erősek a következő hét versenyei. De remélem, hogy helyt tudok állni. Sok meccset szeretnék játszani az év utolsó Grand Slam-versenye előtt. Javítani hétről-hétre a játékomon, hogy a US Openre legyek csúcsformában.

 

– Mit vársz a párostól Cincinnatiben? Tavaly döntős voltál Kikivel ezen a versenyen:))

 

– A páros a következő hetekben kicsit a háttérbe szorul, az egyéni kapja a prioritást. Bízok annyira magunkban, hogy sikerül az idei célunk elérése Kikivel anélkül is, hogy minden versenyen játszunk. Ráadásul Nekem is könnyebb lenne versenyprogramot összeállítani úgy, ha jobb lenne a ranglistám egyéniben is. Cincinnati lesz az egyetlen torna, ahol párosozunk a US Open előtt. Bízom benne, hogy sikeres lesz a turné :))

 

Timi egyesben 84., míg párosban 12. a legfrissebb világranglistán. Egyéniben 82., míg Kristina Mladenovic oldalán 4. a 2015-ös pontversenyben. A szezon végén az idei pontverseny nyolc legjobb párosa szerepelhet a világbajnokságon. A magyar-francia duó jelenleg 4000 ponttal rendelkezik, míg a 9. helyen álló Carla Suarez-Navarro – Garbine Muguruza kettős 2215-tel.

 

A pénteki sorsolás szerint a torontói Rogers Cup selejtezőjének első fordulójában Timi ellenfele Jaroszlava Svedova lesz. A 27 éves kazah játékos 108. a világranglistán, karrierje legjobbjaként 25. (2012. október 29.) volt. Eddig 1 WTA- és 4 ITF-versenyt nyert egyesben. A Roland Garroson 20010-ben és 2012-ben negyeddöntős volt.

 

Svedova idén döntős volt Bogotában (Kolumbia, 250 000 dollár, salak), míg s’Hertogenboschban (Hollandia, 250 000 dollár, fű) a legjobb nyolcig jutott.