Jöhet a visszavágó Prágáért

Jöhet a visszavágó Prágáért

2012-05-21 – Timi gyorsan törlesztheti prágai „adósságát”, miután Strasbourgban hétfőn kora délután befejeződött a 220 ezer dollár összdíjazású WTA-verseny selejtezője.

Ismert, Jelena Vesznyina vasárnap a római párosdöntő után hátsérülésre hivatkozva visszalépett, így a legfrissebb világranglistán 65. magyar teniszező sorsolása megváltozott.

 

Vesznyina helyére pedig Anasztaszija Szevasztova került. A lett játékos a főtáblára jutásért mindössze egy játékot veszített a szlovák Lenka Jurikova ellen. A múlt heti prágai 100 ezer dolláros ITF-versenyen a lett hölgy 7:5, 6:3-ra nyert Timi ellen a nyolcaddöntőben. A következő körben aztán a brit Elena Baltacha 6:3, 6:4-re múlta felül Szevasztovát.

 

A lett teniszező jelenleg ugyan csak 230. a világranglistán, de tavaly a negyedik fordulóig jutott az Australian Openen, 2011. január 31-én a 36. volt a WTA listáján! Két évvel ezelőtt megnyerte egyesben az estorili versenyt, az idei szezon elején azonban sorozatos sérülései miatt bejelentette visszavonulását. Nemrég visszatért, Estorilban és Cagnes-sur-Merben azonban nem nyert mérkőzést.