Jöhet a visszatérés Kanadában

Jöhet a visszatérés Kanadában

2013-10-20 – Két évvel ezelőtt egyesben és párosban is megnyerte Timi azt a saguenayi versenyt, amelyen idén is pályára lép.

A 20 éves magyar játékos ezúttal „csak” egyesben lép pályára, a National Bank Challengeren az 1. kiemelt lesz.

 

Az 50 000 dolláros torna mezőnye erősnek mondható, hiszen Timi mellett olyan játékosok is szerepelnek, akik már számos szép sikert értek el. A cseh Andrea Hlavackova például 2011-ben a Roland Garroson és idén a US Openen is megnyerte a női párost Lucie Hradeckával.

 

A fiatal magyar játékos nemrég vírusos betegséggel küszködött, emiatt le kellett mondania a linzi és a luxembourgi versenyt is. Timi már meggyógyult, így a következő két hétben Kanadában szerepel az egyformán 50 000 dolláros saguenayi és torontói tornán.

 

„Na lassan kialakulni látszik az itteni rutinunk. Reggelente megcsináltuk a kondikat, aztán tenisz, ebéd és tenisz újra. Nehezen tudunk edzeni, kevés pálya van, de megoldjuk valahogyan. Ma Hlavackovával és edzővel játszottam. Egyébként a hely jó, az emberek kedvesek, a hotel sem rossz. Nem lehet ok a panaszra” – nyilatkozta Timi néhány órával a saguenayi sorsolás előtt.

 

A sorsoláson aztán kiderült, hogy a torna 1. kiemeltje a nyitó mérkőzésen selejtezőből érkező ellenféllel találkozik. A kvalifikáció harmadik körét hétfőn játszották, a főtáblára a következő négy teniszező jutott: Caitlin Whoriskey (amerikai, 541. a világranglistán), Elisabeth Fournier (kanadai, 560.), Tori Kinard (amerikai, 613.), Lena Litvak (amerikai, 672.).

 

Végül kiderült, hogy Timi ellenfele a hazai közönség előtt szereplő Elisabeth Fournier lesz. A 22 éves kanadai játékos 566. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként idén július 8-án 544. volt. Az idei szezonban a legjobb négyig jutott Sumterben (10 000 dollár), majd Bethany Beachen (10 000 dollár) negyeddöntős volt. Augusztusban szerencsét próbált a torontói WTA-verseny selejezőjében, de az első fordulóban játékot sem nyert Alison Riske ellen.