Johannesburgi interjú a Soweto Openről

Johannesburgi interjú a Soweto Openről

2013-05-08 – A Soweto Open szervezői az első fordulót követően készítettek hosszabb interjút Timivel, aki nem sokkal a beszélgetés előtt győzte le 6:1, 6.2-re az izraeli Keren Shlomót.

Azóta már a nyolcaddöntőt is sikerrel vette a török Pemra Özgennel (6:2, 4:6, 6:1) szemben.

 

– Üdvözöllek Dél-Afrikában!

 

– Köszönöm!

 

Nemrég fejezted be a mérkőzésedet és máris az edzőpályára sietsz. Ez azt jelenti, hogy nem voltál mindennel elégedett?

 

– Igen…A szokásaim közé tartozik, hogy ha rövidebb mérkőzést játszom és valami nem ment úgy, ahogyan azt szeretném, akkor a lehető leggyorsabban szeretném azt begyakorolni az edzésen. Érdekes első forduló volt. sohasem könnyű az első forduló. különösen úgy, hogy legutóbb még salakon versenyeztem. Szeretnék a lehető legjobban játszani, remélem a következő fordulóban már jobb leszek.

 

Úgy tűnik, szeretsz magaslaton teniszezni!

 

– Igen, nagyon! Tavaly jól játszottam, először Bogotában, majd utána Monterreyben is. Igen, úgy érzem ez jót tesz nekem, hiszen magaslaton a fitnesznek is nagyon fontos szerepe van. Szerintem jó munkát végzek az edzőimmel. Valóban, nagyon szeretek magaslaton játszani!

 

Nem csak a magaslat, hanem a kemény pálya is a kedvenceid közé tartozhat.

 

– Igeeen! Nagyon sajnálom, hogy nincs még több füves pályás versenyünk, hiszen azok a kedvenceim közé tartoznak. De közvetlenül utánuk következnek a gyors, kemény pályák. Ez a pálya pont ilyen, nagyon kedvez a játékomnak.

 

A világranglista-helyezésed a mostaninál sokkal előkelőbb volt, amikor megsérültél. Kérlek, beszélj nekünk erről!

 

– Tavaly a US Open után még az 59. voltam. Én voltam a legfiatalabb tornagyőztese a WTA-nak, jó eredményeket értem el. Az év vége felé azonban megsérült a jobb karom, a fiziósom az elején azt mondta, két hét alatt meggyógyulok. Végül két hónap lett…Két hónapig nem játszhattam Kína után, így a felkészülésem rövidebb lett a szükségesnél. A visszatérésem a vártnál nehezebb lett, a szezon elején sok pontot kellett védenem. Úgy érzem, most már újra jó úton járok, egyre jobbak az eredményeim. Örülök annak, hogy ismét szerepelhetek a WTA Touron.

 

Monterreyben nyertél először WTA-versenyt. Úgy gondolom, ez csodálatos pillanatot jelenthetett.

– Valóban, csodálatos hely! Nem is tudom… a légkör, minden csodálatos! A második otthonomnak nevezhetem! Rengeteg barátot szereztem, a közönség is nagyszerű, imádom a várost! Kedvező, hogy viszonylagosan magaslaton játszunk, a pályák is jók. Tavaly igazán jól játszottam ott, meg is nyertem a tornát. Idén legyőztem Ana Ivanovicsot, párosban pedig megnyertük a versenyt. Mindig történik valami szép, vagyis imádom ezt a helyet!

 

Most beszélj nekünk légy szíves a pályán kívüli életedről! Láttunk már teniszezni, tudjuk, hogyan teniszezel. Mit csinálsz a szabadidődben, milyen dolgok tartanak lendületben?

 

– Bármi jöhet, aminek örülni tudok! Szinte mindig mosolygok, sokan mondják azt, hogy én vagyok a mosolygós lány. Szeretem a mókát, nem vagyok az az unalmas lány, aki állandóan egyedül akar lenni. Szükségem van a szurkolókra, a partyra, hogy haladjak az utamon. Persze, mindig száz százalékosan figyelek a teniszemre, de szeretném, ha a pályán kívüli életem is szépen alakulna.

 

A család nagyon fontos szerepet játszik az életedben. Az édesapád hosszú évek óta segít neked edzőként is. Mennyire fontos a család egy teniszező életében?

 

– Természetesen nagyon fontos! Köszönettel tartozom, nélkülük biztosan nem lehetnék itt. Az édesapám egyszerűen hihetetlen, szinte mindent megadott nekem, hogy jó teniszjátékos lehessek! Az édesanyám általában a háttérben marad, de ő is rengeteget segít nekem. Csodálatosak! A nővérem is!  Nyolc évvel idősebb nálam, ő is teniszezik. Szerencsés vagyok, hogy átadja nekem a tapasztalatait. Hatalmas munkát végeznek értem, ez egyszerűen hihetetlen! Ők is azért dolgoznak, hogy jobb és jobb legyek.

 

Az utolsó kérdés! Milyen tanácsokat adnál, ha egy fiatal lány eléd állna és megkérdezné, mit tegyen ahhoz, hogy profijátékos lehessen?

 

– Kis országból jöttem és ott nem a legjobbak a körülmények…De hinned kell a céljaidban, keményen kell dolgoznod. Célokat kell kitűznöd magad elé, és ha hittel és keményen dolgozol, akkor megvalósíthatod álmaidat!