„Jó úton haladok, hogy visszanyerjem a formám”

„Jó úton haladok, hogy visszanyerjem a formám”

2013-10-15 – Javában zajlik Timi felkészülése a két kanadai versenyre, noha még továbbra sem épült fel teljesen korábbi vírusos megbetegedéséből.

„Még mindig nem vagyok abszolút 100%os de a köhögés nem gátol annyira a játékban. Péntek óta a közérzetem is jó, így teljes erőbedobással tudunk edzeni” – nyilatkozta a világranglista 103. helyén álló játékos.

 

Timi több napot és két versenyt is kihagyott a betegség miatt, így van mit pótolnia. Az előzetes nevezési listák alapján Saguenayban és Torontóban is 1. helyen emelik majd ki az egyformán 50 000 dolláros ITF-versenyen.

 

„Többet futok, kondizok, hogy egyáltalán bírjam a teniszt. De azt gondolom, jó úton haladok, hogy visszanyerjem a formám mind fizikailag, mind teniszben. Érdekes, hogy ha kihagyok pár napot, akkor utána sokkal letisztultabb a játékom, jobb a találati pontom. Csak nyilván kevésbé bírom, de ilyen szempontból nem volt baj, inkább a kondim ment el kicsit.”

 

A 20 éves játékos az elmúlt napokban is megfelelő körülmények között készülhetett.

 

„Tudunk fedett pályán edzeni! A múlt héten volt sátorállítás, de akkor is megoldottuk az edzéseket. Ezen a héten pedig már tudok a Feneketlen-tónál játszani, ahogy általában. És amúgy is szép idő van, így szabadtéren mehet a futás, teremben meg a többi erősítés. Pénteken indulás Kanadába! Egyrészről várom, hogy versenyezhetek, másrészről kicsit sajnálom, hogy el kell hagynom az országot. Hozzászoktam kicsit az ittléthez!” – zárta nyilatkozatát Timi.