Jó kezdés után vereség Rabatban

Jó kezdés után vereség Rabatban

2018-05-01 – Dulgheru két meccslabdát hárított a második szettben, majd kétszeri brékhátrányból fordított a harmadik játszmában.

 

GP DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Alexandra Dulgheru (román)-Babos Tímea (4.) 2:6, 7:6 (9-7), 7:5

 

A mérkőzés 2 óra 58 percig tartott Rabatban.

 

Timi jól kezdte a mérkőzést, stabil és pontos játékkal nyerte a labdameneteket a 31 perces nyitó felvonásban. A 24 éves magyar játékos háromszor nyerte el Dulgheru adogatását, így az is belefért, hogy 5:1 után brékelt az ellenfele. Ezután a verseny 4. kiemeltje fogadóként csak két labdamenetet veszített, lezárta az első játszmát.

 

Sajnos a 76 perces második szett nagy fordulatot hozott…Dulgheru feljavult, kevesebbet hibázott, háromszor bréklet. Timi mindannyiszor visszajött a szettbe, de végül az egyik döntő szakasznak bizonyult, hogy 5:5 után 40-0-ról veszítette el a szerváját.

 

A magyar játékos végül fogadóként harcolta ki a rövidítést, amelyben 2-5-ről fordított 6-5-re. De adogatóként nem tudta lezárni a meccset, majd 7-6 is megnyerhette volna a mérkőzést. Sajnos Dulgheru fordított…

 

A döntő szettben Timi nagy csata után brékelőnnyel vezetett 4:2-re, majd 4:4 után ismét elnyerte ellenfele adogatását. De ez sem törte meg Dulgherut, aki brékelt 30-ra, majd 6:5 után kihasználta második mérkőzéslabdáját.