Jó kezdés után vereség Monterreyben

Jó kezdés után vereség Monterreyben

2019-04-02 – Timi a második és a harmadik játszma elején is brékelőnnyel vezetett.

ABIERTO BNP SEGUROS (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Ivana Jorović (szerb)-Babos Tímea 2:6, 6:4, 6:3

 

A mérkőzés 1 óra 54 percig tartott Monterreyben.

 

Sajnos a reméltnél sokkal hamarabb fejeződött be a magyar játékos idei szereplése Mexikóban. Pedig Timi jól kezdett, majd a második és a harmadik játszmában is vezetett brékelőnnyel…

 

A 28 perces első szettben a 25 éves magyar játékos a nyitó gémben 30-ra, majd 3:1 után 40-re nyerte el ellenfele adogatását. Timi a folytatásban is magabiztosan szervált, a nyolcadik játékot 15-re hozta, így lezárta az első felvonást.

 

A 45 perces második játszmában Timi 1:1, majd 2:2 után is brékelőnybe került, de Jorović mindkétszer azonnal visszajött a meccsbe. A szerb játékos mindkét alkalommal úgy nyerte el ellenfele adogatását, hogy Timi vezetett 30-15-re…

 

Sajnos a játszma utolsó gémjében ugyanez a forgatókönyv valósult meg, a magyar játékos 30-15-ről veszítette el a szerváját.

 

A döntő játszma nyitányaként Jorović bréklabdáról mentette meg adogatását, majd 1:1 után Timi fogadóként csak két labdamenetet veszített. De ekkor sem tudta megtartani az előnyt, ellenfele újra 30-15-ről brékelt. Aztán a hatodik gémben Jorović 30-ra nyerte el a magyar játékos szerváját, majd elhúzott 5:2-re.

 

Timi még feljött 3:5-re, majd meccslabdát hárított és bréklabdához jutott. De a szerb játékos ezt hárította, majd le is zárta a fordulatos mérkőzést.