Jó kezdés után vereség egyesben Madridban

Jó kezdés után vereség egyesben Madridban

Generated by IJG JPEG Library

2016-05-01 – A harmadik szett végén Timi hárított két meccslabdát, de már nem volt esélye a fordításra a tavalyi negyeddöntős ellen.

 

MUTUA MADRID OPEN (4 942 700 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Carla Suarez Navarro (spanyol, 8.)-Babos Tímea 3:6, 6:2, 6:3

 

„A sorsolás nem volt egyszerű…A múlt heti meccsek okán elhatároztuk, hogy vissza kell állnom az agresszívabb teniszre. Nyilván tudtam, hogy ez nem megy egyik napról a másikra. Itt az első szettben tökéletesen működött, aztán kevésbé. De lehet tanulni ebből a meccsből” – értékelt Timi.

 

A mérkőzés 1 óra 59 percig tartott.

 

A 27 éves Suarez Navarro salakon életveszélyes játékos, bárkit legyőzhet. Ezt jól mutatja, hogy 2014-ben negyeddöntős volt a Roland Garroson, tavaly finalista volt Rómában, Stuttgartban és Madridban pedig a legjobb nyolcig jutott.

 

Sajnos idén is győzelemmel kezdett Suarez Navarro a spanyol főváros versenyén, pedig ellenfele nagyon jól kezdett. A 32 perces első szettben Timi bátran és jól játszott, sok nyerőt ütött. Ekkor még a magyar játékos akarata és taktikája érvényesült, két brékkel elhúzott 5:1-re.

 

Ekkor a hazai játékos rövid időre átvette a kezdeményezést, feljött 5:3-ra. Timi aztán simán, 0-ra szerválta ki a szettet.

 

A 41 perces második felvonás elején még kiegyenlített volt a mérkőzés. A harmadik gémben Suarez Navarro 15-40 után négy bréklabdát hárított, és ez fordulópontot jelentett. A spanyol játékos ezután átvette az irányítást, egyre jobban érvényesült az elképzelése. Suarez Navarro 2:2 után kétszer brékelt, magabiztosan egyenlítette ki a szettarányt.

 

Sajnos a harmadik szett sem hozott fordulatot. Pedig volt esély erre, Timi nagyon küzdött, de sajnos az első három játékot is 40-re veszítette el. Sorsdöntő volt, hogy saját adogatását 40-15 sem tudta megnyerni 1:0-nál…

 

Suarez Navarro aztán 4:1 után ismét brékelt, majd adogatóként két meccslabdához jutott. Timi mindkettőt megnyerte, majd brékelt és saját adogatását is végre megnyerte. De sajnos többre már nem volt esélye. A spanyol játékos az utolsó gémet 15-re hozta, így bejutott a második fordulóba.