Jó kezdés után vereség Dohában

Jó kezdés után vereség Dohában

2018-02-13 – A megnyert első szett után Timi összesen két játékot nyert.

 

QATAR TOTAL OPEN (2 897 250 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Elise Mertens (belga, 15.)-Babos Tímea 2:6, 6:1, 6:1

 

A mérkőzés 1 óra 40 percig tartott Dohában.

 

„Kár a mai mérkőzésért! Nagyon jól indult, igaz akkor Mertens sokat is hibázott. A második szett elején meg voltak az esélyeim, amelyekkel nem tudtam élni. Ezután pedig elkezdtem egyre többet hibázni, ő pedig fokozatosan javult. Azt gondolom, hogy ott, a második játszma elején ment el a meccs. Sajnálom, mert voltak esélyeim, de nem éltem ezekkel. Talán nem voltam elég bátor és nem alkalmazkodtam jól a helyzetekhez. De mégis csak egy top20-as ellenfelem volt. Lehet ebből tanulni és lépni tovább előre. Szerdán edzésnapom lesz, aztán jöhet a páros és a jövő héten a budapesti verseny” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés első harmada nagyszerűen alakult: Timi uralta a mérkőzést. A 33 perces első játszmában 1:1 után 15-40-ről nyerte adogatását, majd 5:1-re elhúzott. A magyar játékos 0-ra, majd 40-re brékelte ellenfelét. Az Australian Openen elődöntős Mertens ezután fogadóként csak két labdamenetet veszített, de ez csak rövid javulás volt.

 

A következő gémben Timi 0-ra brékelt, lezárta a nyitó felvonást.

 

Sajnos a folytatás nagy fordulatot hozott.  A 37 perces második szett elején Mertens 1:1 után 40-re nyerte el ellenfele szerváját, majd két bréklabdáról hozta a sajátját. A magyar játékos ezután sem tudta visszaszerezni az irányítást, a következő két saját játékban is csak két-két labdamenetet nyert.

 

A döntő játszma sem hozott változást. Mertens magabiztosabb és pontosabb volt. A nyitó gémet három bréklabdáról mentette meg, majd 1:1 után esélyt sem adott ellenfelének. A belga játékos 2:1 után 30-ra, majd 4:1 után 15-re brékelt. Mertens az utolsó gémet 0-ra nyerte.

 

Kedden kiderült, hogy Timi és Kristina Mladevic ellenfele a párosverseny 2. fordulójában Veronika Kudermetova (orosz, WTA-páros: 61.) és Alla Kudrjavceva (orosz, WTA-páros: 52.) lesz.