Jó kezdés párosban Madridban

Jó kezdés párosban Madridban

2016-05-04 – Timi és Jaroszlava Svedova magabiztosa győzött Arruabarrena és az egykori világelső, ötszörös Grand Slam-győztes Errani ellen.

MUTUA MADRID OPEN (4 942 700 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 3.)-Lara Arruabarrena, Sara Errani (spanyol, olasz) 6:3, 6:3

 

A mérkőzés 66 percig tartott a spanyol fővárosban.

 

A magyar-kazah kettős erőnyerőként kihagyta a nyitó kört Madridban. Az első mérkőzés nem ígérkezett egyszerűnek, hiszen Arruabarrena is kiválóan játszik párosban, nem is beszélve Erraniról. Az olasz játékos Roberta Vinci oldalán ötször nyert Grand Slam-versenyt, világelső is volt.

 

Madridban azonban Timi és Svedova szinte végig kontroll alatt tartotta a mérkőzést, csak a második felvonás hajrája alakult döcögősen.

 

A 29 perces első szettben a magyar-kazah kettős a negyedik gémben három bréklabdához jutott. Ezeket még hárította a spanyol-olasz duó, de a nyolcadik játék már döntőnek bizonyult. Timi és Svedova 15-re nyerte el ellenfele adogatását, majd 30-ra ki is szerválta a játszmát.

 

A második szettben a magyar-kazah páros úgy vezetett 4:1-re, hogy 30-ra, majd 15-re brékelt. Ezután viszont érdekes fordulatot vett a mérkőzés. Immár egyik párosnak sem jelentett előnyt a saját adogatás…

 

Arruabarrena és Errani 15-re és 30-ra brékelt, közben 15-re veszítette el a saját szervát. A végén Timi és Svedova 40-40-nél meccslabdához jutott és az újabb brékkel le is zárta a meccset.

 

A magyar-kazah kettős következő ellenfele a Caroline Garcia-Kristina Mladenovic duó lesz.

 

A 22 éves Garcia 13. helyen áll párosban a legfrissebb világranglistán, ezzel beállítja karrierje eddigi legjobbját (2015. augusztus 17.) volt. Eddig 4 WTA- és 5 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.

 

Timi korábbi párostársa, azaz Mladenovic a 9. helyen áll párosban, pályafutása legjobbjaként 5. (2015. május 18.) volt. Karrierje során 14 WTA- és 8 ITF-versenyen maradt veretlen ebben a műfajban. Vegyes párosban kétszer nyert Grand Slam-tornát, mindkétszer Daniel Nestor oldalán (2013: Wimbledon, 2014: Australian Open).

 

A francia kettős idén tornagyőztes volt Charlestonban (Egyesült Államok, 753 000 dollár, salak) és Stuttgartban (Németország, 759 000 dollár, salak/fedett pálya).