Jó kezdés Franciaországban

Jó kezdés Franciaországban

Generated by IJG JPEG Library

2016-05-16 – A magyar játékos az első szettben kétszer is brékhátrányba került, de végül nagyon simán győzött.

 

INTERNATIONAUX DE STRASBOURG (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (8.)-Olga Govorcova (fehérorosz) 6:4, 6:1

 

„Őszintén bevallom, nehezen indult a meccs. Lassan kezdtem, de ahogy haladtunk előre, úgy ment egyre jobban a játék. Holnap szabadnapom van, tudok majd edzeni. Utána szerdán nem lesz könnyű meccsem Lucic-Baroni ellen. De remélem, hogy sikeres lesz. Bár hozzáteszem, hogy ezen a héten nem ez a fontos verseny. Ezt a hetet az edzésnek próbáljuk szentelni. A mérkőzések edzőmecccsek lesznek és ezek mellett rengeteget gyakorolunk majd, hogy készen állhassak majd a Roland Garrosra. Nehezíti a feladatunkat, hogy rettentő hideg van, sok eső, nem könnyű itt játszani. De nyilván mindenkinek nehéz. Meglátjuk, ki, hogy bírja fejben” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 65 percig tartott.

 

Nehezen indult, de végül nem kellett izgulni! Timi a 34 perces első szettet rosszul kezdte, azonnal elveszítette adogatását, de utána simán egyenlített (2:2). A hetedik gémben a rutinos fehérorosz játékos ismét brékelt, de ezt az előnyét is azonnal elveszítette.

 

Ezután pedig már Timi uralta a mérkőzést! Először 15-re nyerte adogatását, majd brékelt 30-ra. Így le is zárult a nyitó felvonás.

 

A második játszma már sokkal simábban alakult. Timi most már magabiztosabb volt adogatóként, és újabb két alkalommal nyerte el Govorcova szerváját. A fehérorosz játékos 5:0-nál még megnyerte adogatását, de utána Timi 0-ra kiszerválta a meccset.

 

Strasbourg02

WTA STRASBOURG (TWITTER)

 

A 23 éves magyar játékos következő ellenfele a világranglistán 66. Mirjana Lucic-Baroni lesz. A 34 éves horvát teniszező eddigi legjobbja a 32. hely (1998. május 11.) volt. Eddig 3 WTA- és 4 ITF-versenyt nyert egyesben. Idei legjobb eredményeként negyeddöntős volt Acapulcóban (Mexikó, 250 000 dollár, kemény pálya).

 

A két játékos eddig kétszer találkozott egymással egyesben: 2011-ben Saguenayban Timi győzött 1:6, 6:3, 7:6-ra, míg 2014-ben Quebec Cityben 7:6, 6:2-re nyert Lucic-Baroni.