Jó kezdés Eastbourne-ben

Jó kezdés Eastbourne-ben

STUTTGART, GERMANY - APRIL 18: Timea Babos of Hungary celebrates a point in her match against Sabine Lisicki of Germany uring Day 1 of the Porsche Tennis Grand Prix at Porsche-Arena on April 18, 2016 in Stuttgart, Germany. (Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images)

2016-06-19 – Timi következő ellenfele a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitova lesz.

 

AEGON INTERNATIONAL (776 878 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Camila Giorgi (olasz) 6:4, 7:6 (7-3)

 

„Örülök a mai győzelemnek, főleg, hogy Giorgi mindig jól játszik füvön! Nem könnyű ellenfél, nagy ütőerővel, ami füvön nem hátrány. Rettenetesen szeles az idő Eastbourne-ben, így a szervagémek sem egyszerűek. Tényleg örülök a győzelemnek! Holnap is kemény meccs vár rám, hiszen Kvitova kétszeres wimbledoni bajnok. Várom a találkozót a Centerpályán!” – nyilatkozta Timi.

 

 

A mérkőzés 1 óra 45 percig tartott.

 

Teljesen eltérő forgatókönyvvel „íródott” a két játszma az angliai füves pályás versenyen.

 

A 45 perces első játszmában Giorgi jutott először bréklabdához, de a második gémben Timi hárította ezt a lehetőséget. Ezután a magyar játékos már magabiztosan adogatott és fogadóként nagy nyomást tett ellenfelére. Giorgio 1:1 után két, majd 2:2 után négy bréklabdát hárított.

 

Timi a kilencedik játékban ismét vezetett 40-15-re fogadóként, majd 40-40 után el is nyerte ellenfele szerváját. Ezután pedig 15-re hozta az adogatását.

 

A második felvonásban szinte semmilyen előnyt nem jelentett a szerva…Timi háromszor került brékelőnybe, de utána mindig el is veszítette az adogatását. Aztán 4:4 után két-két sikeres adogatógém következett, jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben Giorgi nyert először pontot fogadóként, de Timi 1-2 után fordított 5-2-re. Aztán 5-3-nál újra elnyerte az olasz játékos szerváját, majd adogatóként zárta le a meccset.

 

Timi következő ellenfele a 2011-ben és 2014-ben wimbledoni bajnok Petra Kvitova lesz. A cseh játékos 11. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 2. (2011. október 31.) volt. Eddig 17 WTA- és 7 ITF-versenyt nyert egyesben. A 2011-es szezon végén megnyerte a WTA-világbajnokságot, amelyen tavaly is döntős volt.