Jó kezdés Cincinnatiben

Jó kezdés Cincinnatiben

2016-08-13 – Timit az sem zavarta meg, hogy esőszünet után adogatott a győzelemért.

 

WESTERN & SOUTHERN OPEN (2 804 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (3.)-Jevgenyija Rogyina (orosz) 6:3, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 22 percig tartott.

 

A magyar játékos magabiztos győzelmet aratott Cincinnatiben, ahol tavaly ugyanígy a selejtezőben kezdett, aztán a főtábla első fordulójában nagy csatában nyert Samantha Stosur ellen.

 

Idén Jevgenyija Rogyina volt az első ellenfél, akit januárban már magabiztosan legyőzött a magyar játékos a kínai Sencsenben. Ezúttal is jól kezdett Timi: a 34 perces első szettben korán, 2:1 után került először brékelőnybe. A magyar játékos ugyan 3:1 után 40-re elveszítette adogatását, de utána azonnal válaszolt a második brékkel. Ezúttal is 30-ra nyerte el ellenfele adogatását a magyar játékos.

 

Az első szett sorsát a következő játék döntötte el, amikor Timi 15-40-ről nyerte adogatását. Rogyina ezután még szépített, majd 5:3 után a magyar játékos 30-ra nyerte szerváját.

 

A második felvonás első játékát Rogyina 15-40 után hozta adogatóként. Majd 1:1 után mindkét játékos elveszítette a szerváját, így 2:2 után folytatódott a meccs. Timi 3:3 után 30-ra brékelt, majd 30-40-ről hozta az adogatását.

 

Rogyina 5:3 után meccslabdáról nyerte a szerváját, majd következett egy rövidebb esőszünet. Timi versenyeit az elmúlt hetekben már sokadszor zavarta meg a rossz idő. De a magyar játékost ez sem ingatta meg, a kényszerszünetet követően magabiztosan zárta le adogatóként a meccset.

 

Timi következő ellenfele a világranglista 127. helyén álló Jennifer Brady lesz. Ez a 21 éves amerikai játékos eddigi legjobb helyezése. Eddig 4 ITF-versenyt nyert egyesben. Idén két diadalt ünnepelt: a napokban Granbyben (Kanada, 50 000 dollár, kemény pálya), míg májusban Indian Harbour Beachen (Egyesült Államok, 75 000 dollár, kemény pálya).