IW: Timi és Svedova már elődöntős

IW: Timi és Svedova már elődöntős

2016-03-16 – A Klepac-Srebotnik duó megnyerte az első szettet, majd dupla brékelőnyben volt a második játszmában.

BNP PARIBAS OPEN (6 844 139 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 3.)-Andreja Klepac, Katarina Srebotnik (szlovén) 5:7, 6:4, 10-3

 

A mérkőzés  1 óra 33 percig tartott.

 

Timi nagyon sok fordulatos mérkőzést játszott – az utóbbi hónapokban is -, de a mostani mérkőzés az „élmezőnybe” tartozik. Számos fordulatot tartogatott a negyeddöntő, a két páros többször is jó, majd rövid időn belül rossz helyzetbe került. Szerencsére a végén Timi és Svedova örülhetett.

 

A 46 perces első szettet nagyszerűen kezdte a szlovén kettős. Klepac és Srebotnik úgy húzott el 4:1-re, hogy kétszer brékelt (15-re és 30-ra), adogatóként labdamenetet sem veszített. De ekkor jött az első fordulat!

 

Timi és Svedova sorozatban négy játékot nyert, 0-ra és 30-ra nyerte el ellenfele szerváját. Sőt! A 3. helyen kiemelt duó 5:4-re vezetett, majd fogadóként két szettlabdához jutott. De a szlovén ellenfél megmentette a játékot, majd a következő két gémet is megnyerte. Mindkétszer 40-re…Így lezárult az első szett.

 

A 37 perces második játszma elején Timi és Svedova újra 40-re veszítette el adogatását, majd 0:2-nél 15-re. Úgy tűnt, a szlovén páros hamarosan megnyeri a mérkőzést, de következett az újabb nagy változás!

 

Timi és Svedova magára talált, brékelt 30-ra, majd 40-re. A szlovén duó ezután még egyenlített 4:4-re, de ennél többre már nem jutott. A magyar-kazah kettős 0-ra hozta a szerváját, majd 40-re brékelt, lezárta a második szettet.

 

A mindent eldöntő rövidítés már egyoldalú volt! Timi és Svedova azonnal pontot nyert fogadóként, majd 4-2 után újra brékelt. Ezután még szépített fogadóként Klepac és Srebotnik, de 5-3 után a magyar-kazah páros sorozatban öt labdamenetet nyert!!!

 

Timi és Svedova következő ellenfele a Bethanie Mattek-Sands – Coco Vandeweghe duó lesz.

 

A 30 éves Mattek-Sands 7. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 3. (2015. augusztus 17.) volt. Eddig 17 WTA- és 3 ITF-versenyt nyert női párosban. Lucie Safarova oldalán tavaly bajnok volt az Australian Openen és a Roland Garroson. Vegyes párosban 2012-ben az Australian Openen, míg 2015-ben a Roland Garroson maradt veretlen, a legutóbbi szezonban Wimbledonban is döntős volt.

 

A 24 éves Vandeweghe 39. párosban, karrierje legjobbjaként 37. (2016. február 22.) volt. Eddig 6 ITF-tornát nyert női párosban.