Isztambul: vereség egyesben

Isztambul: vereség egyesben

2019-04-25 – Timi a második szettben duplabrék hátrányból harcolta ki a rövidítést, de végül ellenfele jutott tovább.

TEB BNP PARIBAS ISTANBUL CUP (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 2. FORDULÓ
Veronika Kugyermetova (orosz)-Babos Tímea 6:0, 7:6 (7-4)

 

A mérkőzés 1 óra 35 percig tartott.

 

Sajnos a 22 perces első játszma egyoldalú volt: Kugyermetova esélyt sem adott ellenfelének. Az orosz játékos 40, 30-ra, majd 0-ra brékelt. Az utolsó játékban sem veszített, adogatóként labdamenetet Kugyermetova.

 

Az orosz játékos a második szett elején sem lassított, elhúzott 3:0-ra, kétszer is 30-ra nyerte el Timi adogatását. De ezután egy teljesen más „mérkőzés” kezdődött!

 

Timi egészen mélyről, szinte kilátástalan helyzetből igyekezett visszakapaszkodni. Kétszer elnyerte ellenfele szerváját, sajnos sajátjait ekkor még nem tudta hozni. 2:5 után úgy brékelt 40-re, hogy meccslabdát hárított.

 

Majd 4:5-öt követően Kugyermetova ismét a továbbjutásért szervált. Az orosz játékos 40-15-re is vezetett, majd egy bréklabda hárítása után újabb esélye volt a meccs lazárására. De Timi egyenlített, majd elnyerte ellenfele adogatását! A magyar játékos ezután fogadóelőnyről hozta adogatását, ezt követően ellenfele kiharcolta a tie-breaket.

 

A rövidítésben sajnos Kugyermetova elhúzott 4-0-ra, majd 4-3 után újabb két fogadópontot nyert. Timi még hárította a következő meccslabdát, de végül ellenfele örülhetett, a hatodik esélyt már kihasználta a mérkőzés megnyerésére.