Isztambul: újabb győzelem párosban

Isztambul: újabb győzelem párosban

2019-04-26 – Timi és Kristina Mladenovic szetthátrányból nyert és jutott az elődöntőbe.

TEB BNP PARIBAS ISTANBUL CUP (250 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Andreea Mitu, Alekszandra Panova (román, orosz) 6:7 (6-8), 6:3, 10-6

 

A mérkőzés 1 óra 38 percig tartott.

 

A 49 perces első játszmában a magyar-francia kettős 0:2-vel kezdett, majd egy 16-1-es „ellentámadással már 4:2-re vezetett. Sajnos ezután Timi és Kristina Mladenovic kétszer elveszítette adogatását, így hiába ékelődött eközé egy újabb brék (5:5).

 

Néhány perccel később jött a tie-break, amely nem sikerült jól. Mitu és Panova 5-2-re elhúzott két fogadóponttal, majd hamarosan már 5-4 volt az állás. Aztán 5-5 után jött újabb két fogadópont, majd 7-6-nál a román-orosz kettős egy újabb brékkel zárta le a nyitó felvonást.

 

A 34 perces második szett sokkal „csendesebben” alakult. Timi és Kiki Mladenovic a nyitó gémben 15-40-ről mentette meg az adogatását, majd 30-ra nyerte el ellenfele szerváját. Ezután már egyik kettős sem jutott el legalább három megnyert fogadópontig. A végén, a kilencedik játékot 15-re hozta az 1. helyen kiemelt kettős.

 

A továbbjutást eldöntő rövidítésben végig Timi és társa vezetett, igaz négyszer is elveszítette adogatópontját. Szerencsére a magyar-francia kettős összesen hatszor nyerte el ellenfele szerváját, 4-3 után fokozatosan növelte előnyét. A legvégén, 9-6 után Timi és Kristina Mladenovic brékkel zárta le a negyeddöntőt.

 

A magyar-francia kettős következő ellenfele a svéd Cornelia Lister (WTA-páros: 91.) és a cseh Renata Voráčová (WTA-páros: 77.) lesz.