Ismét nagy csatában nyert Vinci

Ismét nagy csatában nyert Vinci

2017.01.31. – A címvédő brékhátrányból fordított a harmadik játszmában.

 

ST. PETERSBURG LADIES TROPHY (776 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Roberta Vinci (olasz, 6.)-Babos Tímea 6:3, 3:6, 6:4

 

A mérkőzés 2 óra 6 percig tartott.

 

„Nagyon szomorú vagyok, kár ezért a mérkőzésért! Az első szett után kijöttem egy mély gödörből, jobban játszottam. Sajnos a döntő játszma végét elizgultam. Tényleg kár érte!” – nyilatkozta Timi.

 

Tavaly a negyeddöntőben találkozott Oroszországban a két játékos, Vinci 7:6, 4:6, 7:6-ra nyert. Idén ismét három szettes csatát láthatott a közönség, sajnos a végén ismét a sokkal rutinosabb olasz játékos örülhetett.

 

A 37 perces első szettet Vinci kezdte jobban: 1:0 után brékelt 30-ra, majd 3:0-ra is vezetett. Timi ezután 15-40-ről mentette meg a szerváját, majd 30-ra elnyerte ellenfele adogatását. A magyar játékos egyenlített 3:3-ra, 0-40-ről hozta a szerváját, de utána ismét Vinci volt a pontosabb. Az olasz játékos 4:3 után újra brékelt, majd 0-ra nyerte adogatását.

 

A 43 perces második játszma is nagy csatát és több fordulatot hozott. Timi azonnal elveszítette adogatását, de nagy csatában egyenlített. Majd 3:2 után 30-ra brékelt, de előnyét nem tudta megőrizni (4:3).

 

A szett döntő részében Timi ismét jobb volt! A nyolcadik gémben simán, 15-re nyerte el Vibci adogatását, majd 30-ra kiszerválta a játszmát!

 

A harmadik felvonás elején Timi brékelőnybe került, de 3:1 után sorozatban három játékot veszített, összesen négy labdamenetet nyert. Ezután bréklabdáról hozta adogatását, 4:4 után pedig fogadóként 40-15-re is vezetett. Sajnos nem tudott élni a nagy eséllyel, ez pedig döntőnek bizonyult. A következő gémben meccslabdát hárított, majd előnye is volt. De nem tudta kiszerválni a gémet, Vinci pedig kihasználta második mérkőzéslabdáját…

 

Szentpétervár_02