Ismét Muguruza volt a jobb

Ismét Muguruza volt a jobb

Generated by IJG JPEG Library

2016-04-20 – A világranglista 4. helyén álló spanyol játékos kiváló megoldásokkal oldotta meg a legfontosabb helyzetek többségét.

PORSCHE TENNIS GRAND PRIX (759 000 DOLLÁR – SALAK/FEDETT PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Garbine Muguruza (spanyol, 3.)-Babos Tímea 6:2, 6:2

 

A mérkőzés 1 óra 18 percig tartott.

 

A tavalyi wimbledoni döntős kiváló formában érkezett a stuttgarti versenyre: a múlt hétvégén a Fed Kupában 7:6, 6:0-ra nyert salakon a Roland Garroson 2010-ben bajnok Francesca Schiavone ellen, majd 6:2, 6:2-re diadalmaskodott a jelenlegi világranglista 8. helyén álló Roberta Vinci felett.

 

Muguruza a stuttgarti versenyen is nagyon összeszedetten és hatalmas önbizalommal teniszezett. Az elején ugyan simán elveszítette brékelőnyét, de 1:1 után nagy nyomás alá helyezte ellenfelét. Timi küzdött és próbálkozott becsületettel, de ezúttal nem jelentettek előnyt az adogatásai.

 

A 32 perces első szettben a magyar játékos 4:1 után ismét brékelt, de utána nagy csatában ismét elveszítette a szerváját. Muguruza pedig ezután 0-ra nyerte a következő adogatógémet.

 

A második szett elején sem engedett ki a spanyol klasszis. Muguruza először 30-ra, majd hatalmas csata után 40-re brékelt. Timi ezután sem adta fel, de sajnos ezúttal nem volt igazán esélye…A verseny 3. kiemeltje 3:0 után öt bréklabdát hárított, ezzel gyakorlatilag lezárta a mérkőzést.

 

Timi 4:0 után 30-ra, majd 5:1-et követően 15-re hozta adogatását. De a végén Muguruza ismét jól összpontosított és 30-ra kiszerválta a mérkőzést.

 

A magyar játékos a tervek szerint legközelebb a marokkói 250 000 dolláros versenyen lép pályára.