Ismét Keys volt a jobb

2016-06-13 – Az amerikai játékos 0-3-ról nyerte meg a rövidítést az első szettben, majd a második játszmában is nagy csatában győzött.

 

AEGON CLASSIC (846 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 1. FORDULÓ
Madison Keys (amerikai, 7.)-Babos Tímea 7:6 (7-3), 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 27 percig tartott.

 

A tavaly Wimbledonban negyeddöntős, a világranglistán 16. Keys nagyon jól kezdte a 49 perces első játszmát. Az amerikai játékos a második gémben 0-ra brékelt, majd 3:0-ra is vezetett. Timi aztán lassan „felébredt”, de sokáig nem igazán volt esélye fogadóként.

 

Aztán jött a fordulat! Timi 3:5-nél két szettlabdát hárított, majd kihasználta második bréklabdáját. Ezután mindkét játékos hozta adogatását, így jöhetett a tie-break. A rövidítésben Timi 3-0-ra is vezetett, de ezután sajnos többször hibázott, így ellenfele simán fordított.

 

A második szett elején Keys 1:1 után nagy csatában brékelt, de 3:1 után Timi sorozatba három gémet nyert! A fordítást azonban újabb fordítás követte…

 

Keys 30-ra hozta a szerváját, majd a következő két gémet egyformán 15-re nyerte.

 

Timi párosban még szerepel Birminghamben: Jaroszlava Svedova mallorcai indulása miatt ezúttal Okszana Kalasnyikova lesz a társ. A magyar-grúz duó első ellenfele a Johanna Konta-Jelina Szvitolina kettős lesz.