Ismét döntős párosban Timi és Mandy Minella!

Ismét döntős párosban Timi és Mandy Minella!

2013-04-26 – A 3. helyen kiemelt Babos Tímea-Mandy Minella kettős bejutott a döntőbe a marrákesi versenyen, miután három szettben legyőzte Dominguez Linót és Parra Santonját.

A mérkőzés 1 óra 52 percig tartott.

 

GRAND PRIX DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (235 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi, 3.)-Lourdes Dominguez Lino, Arantxa Parra Santonja (spanyol) 3:6, 7:6 (8-6), 10-8

 

„Nagyon örülök az újabb döntőnek! Ma már jó hangulatú, jó meccset játszottunk! Nehéz mérkőzés volt, most is mérkőzéslabdát hárítva nyertünk. Holnap szünnap, aztán vasárnap döntő. Köszi az eddigi szurkolást” – nyilatkozta Timi.

 

A játéknap nyitányán Minella és Dominguez Lino is több mint két órás csatát vívott egyesben, mindketten bejutottak az elődöntőbe. Viszont alaposan elfáradtak a páros elődöntő előtt…

 

A 36 perces első szett elején, a harmadik gémben a spanyolok brékeltek, ez meghatározta a folytatást. Timiék ugyan többször jutottak brékesélyhez, de csak egyszer éltek a lehetőséggel, amikor az ellenfél már 5:2-re vezetett. A kilencedik gémben aztán a 3. helyen kiemelt duó ismét elveszítette adogatását, így befejeződött az első felvonás.

 

A második szett első két játékában Timiék három, az ellenfél két bréklabdát mulasztott el…1:1 után végül a 3. helyen kiemelt kettős elnyerte a spanyolok adogatását, majd ugyanezt tette 3:1 után is. Dominguez Lino és Parra Santonja azonban visszabrékelt, majd feljöttek 4:3-ra. A spanyolok aztán a 10. gémben újra elnyerték ellenfelük adogatását, egyenlítettek 5:5-re…

 

A végén a spanyolok 30-ra hozták saját szervájukat, majd Timiék egyenlítettek. A tie-break aztán hullámzó volt, a magyar-luxemburgi kettős minibrékkel vezetett a hajrában, utána meccslabdát hárított, majd nagy csatában hozta a szettet.

 

A szuperrövdítésben Timiék 7-5-re, majd 8-7-re is vezettek, de a spanyolok egyenlítettek, majd 9-7-nél meccslabdát hárítottak. De a következőt már értékesítették Timiék, így Marrákesben is finálét játszhatnak!

 

A magyar-luxemburgi kettős januárban Hobartban még nem tudott győzni a döntőben, de februárban Bogotában már elhódították a trófeát. Timi néhány hete Monterreyben Date-Krumm Kimiko oldalán is tornagyőzelmet ünnepelhetett.

 

Timiék a fináléban az Olga Szavcsuk, Chanelle Scheepers (ukrán, dél-afrikai) vagy a negyedik helyen kiemelt Petra Martic, Kristina Mladenovic (horvát, francia) duóval találkoznak.