Ismerős ellenfelek Eastbourne-ben

Ismerős ellenfelek Eastbourne-ben

2014-06-15 – Timi és a világelső Hszie Szu-vej első ellenfele az Alicja Rosolska-Silvia Soler-Espinosa kettős lesz.

A 21 éves magyar játékos 33. helyen áll a világranglistán, eddig 8 WTA-versenyt nyert párosban. Két évvel ezelőtt Birminghamben éppen Hszie Szu-vej oldalán ünnepelhetett először.

 

A 28 éves tajvani klasszis idén május 12-én került a világranglista élére. Karrierje során 17 WTA-versenyt nyert párosban, tavaly Wimbledonban, az év végi WTA-világbajnokságon és néhány nappal ezelőtt a Roland Garroson is diadalmaskodott Suaj Penggel. Hszie és kínai társa idén Dohában és Indian Wellsben is győzött.

 

Timi egyébként a birminghami selejtező óta vállsérüléssel bajlódik, emiatt fájdalomcsillapítóval és kötéssel játszott. Hétfőn csak kondiedzése volt, utána szerencsés vesztesként mégis szerepelt keddtől egyesben a főtáblán, a párossal együtt három nap alatt négy mérkőzése volt. A teljes felépülés érdekében pénteken és szombaton sem edzett, vasárnap is könnyített edzés szerepelt a programjában, immár Eastbourne-ben.

 

A fő cél, hogy Wimbledonban már teljesen egészségesen játszhasson, a lehető legjobban. A Grand Slam-versenyen egyesben, női párosban (társ: Kristina Mladenovic) és vegyespárosban (társ: Eric Butorac) is indul.

 

 

Timi számára egyik eastbourne-i ellenfél sem lesz ismeretlen. Tavaly két alkalommal játszott együtt Alicja Rosolskával, de Budapesten és a kínai Ningbóban sem sikerült szettet nyerni. Timi a 2013-as US Openen Francesca Schiavone oldalán 7:6, 6:2-re nyert a grúz Olga Kalasnyikova és Rosolska ellen. Idén februárban a magyar játékos és a francia Kristina Mladenovic (Timi leendő állandó társa) 6:3, 6:2-re a párizsi negyeddöntőben a szlovák Janette Husarova és Rosolska ellen.

 

A 28 éves lengyel játékos 59. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 38. (2011. október 10.) volt. Idén a párizsi negyeddöntő után szintén a nyolc közé jutott Dubajban (társ: Anna-Lena Grönefeld), Katowicében (társ: Katarzyna Piter) és Strasbourgban (társ: Francoise Abanda). A napoban elődöntős volt a nottinghami ITF-versenyen (társ: Gabriela Dabrowski).

 

Timi nemrég a prágai ITF-versenyen találkozott Soler-Espinosával, az első fordulóban 7:6, 6:2-re győzte le. A tavalyi hobarti torna nyitó körében a magyar játékos a luxemburgi Mandy Minella 3:6, 7:6, 10-8-ras nyert a Soler-Espinosa-Carla Suarez Navarro duó ellen.

 

A 26 éves Soler-Espinosa 45. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 39. (idén április 28-án) volt. Pályafutása során még nem nyert WTA- vagy ITF-versenyt ebben a műfajban. Idén döntős volt a brazíliai Florianopolisban Schiavone oldalán. A döntőt 7:6, 2:6, 10-3-ra nyerte a spanyol Anabel Medina Garrigues és a kazah Jaroszlava Svedova.

 

Soler-Espinosa idén negyeddöntős volt az Australian Openen az izraeli Shahar Peerrel. A második fordulóban az izraeli-spanyol kettős 7:5, 3:6, 6:4-re győzött az akkor 2. helyen kiemelt Hszie Szu-vej – Suaj Peng páros ellen.