IW: vereség egyesben

2016-03-10 – A tavalyi negyeddöntős Leszja Curenko 2:5-ről fordította meg az első játszmát, majd a második szettben 4:0-ra is vezetett.

BNP PARIBAS OPEN (6 844 139 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Leszja Curenko (ukrán)-Babos Tímea 7:5, 6:4

 

„Sajnálom ezt a meccset, szörnyen ment a játék…Az elmúlt napokban picit jobban ment a játék, de azt hiszem, alapjában véve az itteni körülmények nagyon nem fekszenek nekem. Pláne úgy, hogy most kicsit elment az önbizalmam. Nem játszottam jól a múlt héten, voltak kisebb problémáim, sérüléssel is bajlódtam. Nem tudtam annyit edzeni, mint amennyit szerettem volna. Sajnos nem ment jól a mai napon, de ettől függetlenül azt gondolom, hogy 5:2-ről nem szabadott volna elveszíteni az első szettet. De hát ilyen is a sport…Megpróbálom összeszedni magam, hogy párosban és a következő versenyen már jobban menjen a játék” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 1 óra 25 percig tartott.

 

Timi jól kezdte a mérkőzést az Indian Wellsben tavaly a selejtezőből a negyeddöntőig jutó Curenko ellen. Nagy csatában brékelt 1:0 után, 40-re, majd vezetett 3:0-ra, 4:1-re és 5:2-re is.

 

Sajnos ezután az ukrán játékos feljavult, egyre közelebb került ellenfeléhez. Sajnos Timi teljesítménye a szett legfontosabb szakaszára leromlott, kétszer is elveszítette adogatását. Először, 5:3 után, amikor 15-40-ről még eljutott szettlabdához. Sajnos végül Curenko nyerte a gémet, majd 5:5 után összesen egy labdamenetet nyert.

 

A második szett első négy játékában Timi kétszer veszítette el a szerváját, 0-ra, majd 15-re, míg fogadóként összesen három labdamenetet tudott nyerni.

 

Curenko már 4:0-ra is vezetett, majd 4:1 után 40-re elveszítette a szerváját. Timi feljött 4:3-ra, de utána már nem volt esélye a fordításra.

 

Curenko az utolsó két adogatógémet egyformán 15-re hozta, a végén az első meccslabdát használta ki.

 

Timi párosban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán lép pályára Indian Wellsben: a 3. helyen kiemelt duó első ellenfele a horvát Darija Jurak és a német Laura Siegemund lesz.