Indian Wells: vereség az elődöntőben

Indian Wells: vereség az elődöntőben

2018-03-15 – Az 1. helyen kiemelt orosz kettős brékhátrányból fordított az első szettben, majd simán nyert a másodikban.

 

BNP PARIBAS OPEN (8 648 508 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 1.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.) 6:4, 6:2

 

A mérkőzés 1 óra 9 percig tartott Indian Wellsben.

 

„Ilyen a páros! Az ellenfél nagyon-nagyon akart az Australian Open miatt is. Makarova és Vesznyina is nagyon jól játszott. Mi picit gyengébben teniszeztünk, de így sok lehetőségünk volt. De az a lényeg, hogy küzdöttünk, tettük a dolgunkat. Újra elődöntősök voltunk, ez nem rossz eredmény. Összességében elégedett lehetek az elmúlt napokban nyújtott teljesítményemmel. Azt is tudjuk, hogy nem ez a kedvenc versenyem a játék szempontjából, kevés meccset nyertem itt az elmúlt években. Hamarosan irány Miami, ahol már többször is jól játszottam. Sokat edzettem a pályán és sokat is kondiztam az elmúlt napokban. Úgy érzem, készen állok a jövő hétre” – nyilatkozta Timi.

 

A magyar-francia kettős jól kezdett a 36 perces első szettben, 1:0 után 40-re nyerte el Makarova adogatását. Sajnos ezután nagyot fordult a mérkőzés: Mladenovic 40-re elveszítette a szerváját, később sem boldogult a játék ezen elemével…

 

A nagyon elszánt orosz páros a hatodik gémben 40-re hozta adogatását, majd 30-ra brékelte a francia játékost. 5:3 után Timi még hozta 40-re a szerváját, de ezután az 1. helyen kiemelt kettős 0-ra zárta le a nyitó felvonást.

 

A második szett már simán alakult. Először Mladenovic veszítette el az adogatását, pedig 40-15-re is vezetett. Majd 2:0 után, 40-40-nél Timi kettőshibát vétett, ez gyakorlatilag eldöntötte az elődöntőt. Makarovát ugyan sikerült ezután brékelni, de Mladenovic ismét botlott adogatóként…

 

5:1 után Timi szerváját 15-40-ről sikerült menteni, ekkor a francia játékos három remek nyerővel szerzett pontot. A végén Makarova 0-ra nyerte adogatását, így az orosz kettős jutott megérdemelten a fináléba.

 

Timi legközelebb a Miami Openen lép pályára, egyesben és párosban.