Indian Wells: újabb győzelem párosban

Indian Wells: újabb győzelem párosban

2018-03-10 – A magyar-francia kettős nehezen nyerte meg a második szettet, pedig 4:0-ra is vezetett.

 

BNP PARIBAS OPEN (8 648 508 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.)-Katerina Bondarenko, Alekszandra Krunics (ukrán, szerb) 6:1, 7:5

 

A mérkőzés 1 óra 19 percig tartott Indian Wellsben.

 

„Azt gondolom, nagyon jól játszottunk 6:1, 4:0-ig. Utána picit megakadtunk…Szerintem jól játszunk együtt, jól érezzük egymás játékát. Ez a legfontosabb! Örülök annak, hogy sokkal jobbak vagyunk, mint Dohában! Nekem is fontos a páros, nagy céljaim vannak. Küzdünk rendesen, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Ma is nagyon jó taktikával játszottunk, ez a legfontosabb. Elég trükkös ellenfelünk volt, de mi is jól játszottunk. Nagyon boldog vagyok! Egyre jobb volt a játékunk, az első meccsen is folyamatosan javultunk. A másodikat még jobban kezdtük és a megakadás után jól is fejeztük be” – nyilatkozta Timi.

 

A magyar-francia kettős a nyitó fordulóban az első szettet nyerte meg fordulatos csatában, ezúttal a második játszma alakult bonyolultan. Pedig sokáig úgy tűnt, villámmeccsen jut tovább az Australian Open-győztes páros.

 

A 32 perces első felvonásban Timi és Kristina Mladenovic a második gémben 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, majd 3:0 után 40-15-re is vezetett fogadóként. Bondarenko és Krunincs fordított, de a folytatás is simán alakult.

 

A magyar-francia kettős a hatodik játékban 40-re brékelt, majd 30-ra szerválta ki a szettet.

 

A második felvonás első harmada nagyon sima volt. Timi és Mladenovic 15-re, majd 40-re brékelt, ennek köszönhetően már 4:0-ra is vezetett. Ekkor jött a nagy fordulat! Az ukrán-szerb páros sorozatban négy gémet nyert, kétszer nyerte 30-ra a negyedik kiemelt ellenfél adogatását. Közben 4:2 után Bondarenko és Krunics 30-40-ről mentette meg a szerváját.

 

A kilencedik gémben Timi és társa újra elnyerte az ellenfél adogatását, majd 5:4 után vezetett 40-30-ra. De az ukrán-szerb kettős hárította mindkét meccslabdát, egyenlített (5:5). Szerencsére ezután Timi és Kristina Mladenovic összeszedte magát, a következő gémben brékelt 15-re, majd 0-ra szerválta ki a mérkőzést.

 

A magyar-francia kettős következő ellenfele Andrea Hlaváčková Sestini és Monica Niculescu (román) lesz. Timi tavalyi cseh társa a napokban zárta le a közös szereplést a világelső, tajvani Csan Latishával.

 

Az 1986. augusztus 10.-én született cseh játékos 6. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 3. (2012. október 22.) volt. Eddig 25 WTA- és 19 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Sestini Hlaváčková 6 alkalommal játszott döntőt női párosban Grand Slam-versenyen: 2011-ben a Roland Garroson, míg 2013-ban a US Openen diadalmaskodott Lucie Hradecká oldalán. A további GS-finálék: 2012 – Wimbledon (társ: Hradecká), US Open (társ: Hradecká), 2016 – US Open (társ: Hradecká), 2017 – Australian Open (társ: Su-aj Peng). Sestini Hlaváčková és Hradecká 2012-ben az Olimpián és a WTA-világbajnokságon is döntőbe jutott. Tavaly a cseh játékos Timi oldalán megnyerte a szingapúri WTA Finalst, további 4 versenyen maradt veretlen.

 

Az 1987. szeptember 30.-án született román játékos 17. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 15. (2015. augusztus 29.) volt. Niculescu eddig 8 WTA Tour- és 22 ITf-versenyt nyert ebben a műfajban. Tavaly döntős volt Wimbledonban a tajvani Csan Hao-csing oldalán.