Indian Wells: nagy csatában nyert Vesznyina

Indian Wells: nagy csatában nyert Vesznyina

2017-03-13 – Timi kétszer is brékelőnnyel vezetett a harmadik játszmában.

 

BNP PARIBAS OPEN (7 669 423 DOLLÁR), EGYES, 3. FORDULÓ
Jelena Vesznyina (orosz, 14.)-Babos Tímea (25.) 6:4, 1:6, 6:4

 

A mérkőzés 2 óra 17 percig tartott.

 

„Sajnálom, hogy nem sikerült a mai meccs, kár érte! Küzdöttem, ahogyan csak bírtam. De a döntő szett vége felét nem játszottam meg jól. Szetthátrányból visszajöttem, szerintem jól is teniszeztem a második játszmában. Aztán voltak sanszok a harmadik szettben, de sajnos végül elment a meccs. Tudom, hogy Indian Wellsben nehezek a körülmények számomra, eddig nem is nyertem mérkőzést a főtáblán. De tanulok a mai meccsből, és megyek tovább előre!” – nyilatkozta Timi.

 

A 48 perces első játszmában a magyar játékos jutott először bréklabdához, de nem tudott élni az eséllyel. Utána Vesznyina 15-re nyerte el ellenfele adogatását, majd 2:1 után újabb bréklabdát hárított. Timi hajtott-küzdött, de utána már nem volt esélye fogadóként.

 

A magyar játékos 5:3-nál szettlabdáról nyerte adogatását, majd a következő gémben is megvédett egy játszmalabdát. De a tavalyi wimbledoni elődöntős végül lezárta a szettet.

 

A 33 perces második játszma nagy változást hozott. Timi egyre pontosabb volt, ez pedig eredményt hozott. A magyar játékos az első gémben bréklabdát védett, majd 30-ra elnyerte ellenfele szerváját. A következő játékot nagy csatában nyerte Timi, majd 4:1 után 30-ra brékelt.

 

A hetedik gémet is 30-ra nyerte a magyar játékos, majd jött egy hosszabb szünet. Timi ismét konzultált edzőjével, Thomas Drouet-val, míg Vesznyina a verseny orvosaival tanácskozott.

 

A pihenő után Timi 2:1-re, majd 3:2-re is vezetett brékelőnnyel, de ellenfele mindkétszer azonnal egyenlített. A nagy hőség mindkét játékosra hatással volt, de mindketten hatalmas elszántsággal küzdöttek.

 

Sajnos a végén Vesznyina volt a pontosabb. 5:4 után Timi hárított 3 meccslabdát, majd volt esélye az egyenlítésre. De a sokkal tapasztaltabb orosz játékos végül maga javára fordította a gémet, ezzel lezárta a mérkőzést is.

 

Következő verseny: Miami Open/Next tournament: Miami Open

A post shared by Timi Team (@officialtimiteam) on