Indian Wells: jó kezdés után vereség egyesben

Indian Wells: jó kezdés után vereség egyesben

2018-03-08 – Bencic rövidítésben nyerte a döntő szettet.

 

BNP PARIBAS OPEN (8 648 508 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Belinda Bencic (svájci)-Babos Tímea 1:6, 6:1, 7:6 (7-4)

 

A mérkőzés 2 óra 24 percig tartott Indian Wellsben.

 

A 30 perces első játszmában Timi 1:1 után két bréklabdát hárított, ettől pedig lendületbe jött. A magyar játékos 0-ra nyerte el a korábbi top10-es Bencic adogatását, majd 4:1 után 40-re brékelt. A következő gémben pedig Timi egy labdamenetet veszített.

 

Sajnos a 35 perces második felvonás nagy fordulatot hozott…

 

Bencic úgy húzott el 4:0-ra, hogy adogatóként egy labdamenetet veszített, fogadóként pedig öt brékesélyből kettős kihasznált. Timi ekkkor elnyerte svájci ellenfele adogatását, de utána újra elveszítette a sajátját. Pedig két labdája is volt a 4:2-höz. Ezután Bencic 30-ra nyerte a szerváját.

 

A döntő szett elején Timi 2:1 után 40-15-re is vezetett adogatóként, de egyik eséllyel sem élt. Ezután Bencic brékelt 30-ra, de előnyét azonnal el is veszítette. Timi a hetedik játékban összesen öt bréklabdát hárított, majd 5:4-nél meccslabdához jutott. Sajnos Bencic megmentette az adogatójátékát, majd hamarosan jött a tie-break.

 

A rövidítésben a svájci játékos volt a pontosabb. Bencic három fogadóponttal elhúzott 4-1-re, de ellenfele feljött 4-3-ra. Sajnos Timi elveszítette ezután mindkét adogatását, majd 6-4 után ellenfele kihasználta második mérkőzéslabdáját.

 

A magyar játékos a csütörtöki játéknapon párosban szerepel Kristina Mladenovic oldalán. Az Australian Open-győztes kettős ellenfele Nagyiija Kicsenok és Anastasia Rodionova lesz.