Indian Wells: győzelem egyesben

Indian Wells: győzelem egyesben

2017-03-12 – Timi szett- és brékhátrányból fordított Lepchenko ellen.

 

BNP PARIBAS OPEN (7 669 423 DOLLÁR), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (25.)-Varvara Lepchenko (amerikai) 4:6, 7:6 (7-2), 6:2

 

A mérkőzés 2 óra 57 percig tartott.

 

„Elképesztően nehéz és hosszú meccsen vagyok túl. Igazából az első szett olyan volt, amilyen…Az Indian Wells-i körülmények nem igazán fekszenek Nekem. Ráadásul nehéz egy első kört elkezdeni. Nagyon örülök, hogy meg tudtam fordítani a meccset! Szett és 3:1-re vezetett az ellenfelem, mégis én nyertem. Rengeteget köszönhetek Thomas-nak, nagyon sok erőt tudott adni a pályán, a taktikában is segített! Büszke vagyok arra, hogy így kiküzdöttem a győzelmet. Egy ilyen hosszú meccs után a legfontosabb a regeneráció, már nyújtottam, levezettem, most éppen a jégfürdőben adom a nyilatkozatot. Aztán irány a fizió és utána egy jó vacsora. Rengeteg magyar szurkoló volt kint a meccsen, Indian Wellsben amúgy is mindig sok a néző. Ma is elképesztő élmény volt itt játszani. Köszönöm Mindenkinek a Drukkolást!!! Vasárnap szünnap, egy kis tenisszel. Aztán hétfőn újra fel lehet venni a harcot” – nyilatkozta Timi.

 

A két játékos korábbi két mérkőzése is óriási csatát hozott, ezúttal sem dőlt el egyszerűen a győzelem. Sőt! A mostani találkozó igazi maratoni küzdelem és számos fordulat után dőlt el. Szerencsére a győztes személye nem változott!

 

Már a 69 perces első szett nyitó játéka nagy csatát, több fordulatot hozott. Timi 15-40 után összesen 5 bréklabdát hárított, majd a következő gémben elnyerte ellenfele szerváját. Sajnos a következő adogatást 30-0-ról veszítette el a magyar játékos, majd Lepchenko 0-40-ről nyerte szerváját (2:2).

 

A hetedik játékban Timi újabb négy bréklabdát hárított, de 4:4 után 40-0-ról elveszítette szerváját. A magyar játékos nem adta fel, a következő gémben két bréklabdához jutott, de egyiket sem tudta kihasználni.

 

Az 59 perces második szett sem indult jól…Lepchenko 1:1 után brékelt 30-ra, majd 3:1-re is vezetett. Timi ekkor magához ragadta a kezdeményezést, a hatodik játékban 15-re elnyerte ellenfele szerváját. Utána már sima adogatójátékok jöttek, egészen 6:6-ig.

 

A rövidítés aztán egyoldalú volt, Timi remekelt adogatóként és fogadóként! A magyar játékos 2-1 után sorozatban négy labdamenetet nyert, majd adogatóként zárta le a második felvonást.

 

A döntő játszma eredménye ugyan simának mondható, de rengeteg izgalmat és több fordulatot is hozott a szett.

 

Timi már az első gémben eljutott 40-40-ig, majd 1:1 után úgy brékelt, hogy Lepchenko 40-0-ra is vezetett! A magyar játékos ezután 15-re hozta adogatását, majd 30-ra nyerte el ellenfele szerváját (4:1).

 

Úgy tűnt, eldőlt a meccs, de az amerikai játékos még ezután is hatalmasat küzdött. A hatodik gémben Timi két bréklabdát hárított, hatalmas csatában erősítette meg vezetését. Lepchenko 15-30-ról hozta adogatását, majd 5:2 után még jött egy minikrimi. Timi első meccslabdáját hárította az amerikai játékos, aki eljutott bréklabdáig. Timi ezt megvédte, majd a második esélyt kihasználva eldöntötte a találkozót!

 

IW03_540

 

A magyar játékos következő ellenfele a 14. helyen kiemelt Jelena Vesznyina lesz. A 30 éves orosz játékos 15. helyen áll a világranglistán, ez pályafutása eddigi legjobbja. Eddig 2 WTA- és 2 ITF-versenyt nyert egyesben. Tavaly elődöntőt játszott Wimbledonban!